Antena Meniu Search
x

S-au rupt două baraje în Michigan, apa a intrat peste oameni în case. 11.000 de localnici, evacuați (video)

S-au rupt două baraje în Michigan, iar apa a intrat peste oameni în case. 11.000 de localnici au fost deja evacuați, iar autoritățile se așteaptă la inundații uriașe.

Cosmin Stăniloiu
de Cosmin Stăniloiu

la 21.05.2020, 11:40

  • S-a declarat stare de urgență în regiune.
  • Se așteaptă ca apa să atingă 3 metri în orașul Midland.

Aproape 11.000 de persoane au primit miercuri ordinul să evacueze o regiune situată în centrul statului Michigan, după rupăerea a două baraje și revărsarea apelor, care alimentează temeri cu privire la inundaţii "istorice", au anunţat autorităţile din acest stat situat în nordul Statelor Unite.

Ploile puternice din ultimele zile au provocat breşe în barajele de la Edenville şi Sanford şi au dus la o creştere bruscă a nivelului apelor râului Tittabawassee, care trece pe la marginea Midland, un oraş cu 41.000 de locuitori, situat la 200 de kilometri nord de Detroit.

Aproximativ 11.000 de persoane care locuiesc în apropierea râului au fost îndemnate să se refugieze în centre de primire de urgenţă. "Anticipăm un nivel istoric al apei.", declara marţi seara guvernatoarea din Michigan, Gretchen Whitmer, care a declarat starea de urgenţă în această regiune.

Centrul oraşului Midland ar putea fi inundat de ape, care ar putea urca până la trei metri, a avertizat ea într-o conferinţă de presă.

Pe acelaşi subiect

Această catastrofă intervine în contextul în care Michigan este unul dintre statele cele mai afectate de pandemia covid-19.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Guvernatoarea a cerut persoanelor evacuate să poarte mască de protecţie şi să respecte gesturi barieră, pentru a evita contaminări cu noul coronavirus în centrele de primire.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » S-au rupt două baraje în Michigan, apa a intrat peste oameni în case. 11.000 de localnici, evacuați (video)