Antena Meniu Search
x

Rusia a acceptat să revină în acordul privind cerealele din Marea Neagră, susţin turcii

Turcia anunță că Rusia este de acord să revină la acordul privind cerealele din Marea Neagră. Acesta va fi reluat de miercuri, potrivit Sky News, citat de Mediafax.

de Redactia Observator

la 02.11.2022, 12:48

Rusia a acceptat să revină în acordul privind cerealele din Marea Neagră, susţin turcii
- Profimedia

Ministrul rus al apărării i-a spus omologului său turc că Moscova este de acord să revină la acordul privind cerealele din Marea Neagră, care a fost negociat de Turcia și ONU. Acordul permite transportul a milioane de tone de cereale ucrainene prin Marea Neagră.

Discuţie între Serghei Şoigu şi ministrul turc al Apărării

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat că ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, l-a sunat pe Hulusi Akar din Turcia și l-a informat că acordul privind coridorul de cereale „va continua în același mod ca înainte" începând de miercuri.

La sfârșitul săptămânii trecute, Rusia și-a suspendat implicarea în acest acord, afirmând că nu poate garanta siguranța navelor civile care traversează Marea Neagră din cauza unui atac asupra flotei sale din această zonă. Acordul privind cerealele urmărește să evite apariția unei crize alimentare în țările sărace. Acordul, care a fost convenit în iulie, a fost mediat de Națiunile Unite și Turcia. Deși Rusia și-a suspendat participarea la acord, mai multe nave au plecat luni și marți din porturile ucrainene de la Marea Neagră.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Rusia a acceptat să revină în acordul privind cerealele din Marea Neagră, susţin turcii