Antena Meniu Search
x

Rusia a blocat accesul utilizatorilor la reţeaua de socializare Twitter

Accesul la Twitter, reţeaua de socializare unde sunt postate imagini ale suferințelor provocate de invazia rusă în Ucraina, a fost blocat pentru utilizatorii din Rusia, a declarat pentru BBC compania de conectivitate la internet NetBlocks.

de Redactia Observator

la 26.02.2022, 19:48

Cetăţenii ruşi nu vor mai avea acces la Twitter
Cetăţenii ruşi nu vor mai avea acces la Twitter - Shutterstock

Serviciile au început să fie întrerupte sâmbătă dimineața la mai mulți furnizori.

"Restricția impusă de Rusia asupra Twitter va limita în mod semnificativ fluxul liber de informații într-un moment de criză în care publicul are cea mai mare nevoie să rămână informat", a declarat directorul NetBlocks, Alp Toker, potrivit Mediafax.

Rusia blochează accesul la reţelele de socializare

Pe măsură ce invazia Ucrainei inaintează, Rusia a blocat accesul la Twitter într-un efort aparent de a înăbuși fluxul de informații, potrivit unui raport al grupului de monitorizare a internetului, NetBlocks . Începând de sâmbătă dimineața, NetBlocks a văzut conexiuni eșuate sau strânse puternic la fiecare furnizor important de telecomunicații rus, inclusiv Rostelecom, MTS, Beeline și MegaFon. Rușii încă pot accesa Twitter prin intermediul serviciilor VPN, dar conexiunile directe sunt restricționate.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Motivația din spatele restricțiilor este neclară, dar vine pe fondul unei represiuni mai ample asupra platformelor de social media din țară. Vineri seara, Rusia a anunțat un nou blocaj pe Facebook după ce platforma a eliminat conturile a patru organizații media de stat, o mișcare pe care guvernul a descris-o drept o încălcare a „drepturilor și libertăților cetățenilor ruși”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Rusia a blocat accesul utilizatorilor la reţeaua de socializare Twitter