Antena Meniu Search
x

Rusia a început un război economic cu Turcia

Putin a anunţat ieri primele sancţiuni. Ruşii nu mai pot cumpăra vacanţe în Turcia, importurile vor fi restricţionate

Vezi și

Putin a anunţat ieri primele sancţiuni. Ruşii nu mai pot cumpăra vacanţe în Turcia, importurile vor fi restricţionate, iar afaceriştii ruşi nu mai au voie să prelungească contractele muncitorilor turci.

Decizia a venit la puţin timp după ce Preşedintele Turciei şi-a exprimat regretul faţă de doborârea avionului rusesc.  La câteva ore după declaraţia făcută de Erdogan, preşedintele rus a dispus sancţiuni împotriva Turciei. În decret sunt prevăzute un embargo asupra anumitor bunuri şi interzicerea prelungirii contractelor de muncă ale turcilor care lucrează în Rusia.

De asemenea, e dispusă încetarea zborurilor charter din Rusia în Turcia şi vânzarea pachetelor de de vacanţe în Turcia de către turoperatorii ruşi. De la Moscova, purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus a catalogat drept desene animate probele prin care autorităţile de la Ankara vor să demonstreze că avionul de tip Suhoi 24 a intrat în spaţiul aerian al Turciei.

Autorităţile de la Ankara au emis o alertă de călătorie prin care-i îndeamnă pe căteţenii turci să amâne orice călătorie neesenţială în Rusia, după ce mai multe camioane turceşti au fost blocate la frontiera rusă şi au fost confiscate cantităţi mari din importuri turceşti de alimente.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri externe » Rusia a început un război economic cu Turcia