Antena Meniu Search
x

Rusia trimite noi trupe la granița de Vest pentru a contracara ”amenințarea NATO”. Armata va forma 20 de noi unități

Armata rusă va forma 20 de noi unități în vestul țării în acest an pentru a contracara ceea ce pretinde că este o amenințare în creștere din partea NATO.

de Redactia Observator

la 31.05.2021, 18:24

Rusia aduce noi trupe la granița de Vest pentru a contracara ”amenințarea NATO”. Armata va forma 20 de noi unități
Parada de Ziua Victoriei în Moscova - Profimedia

Ministrul apărării, Serghei Șoigu, a făcut anunțul luni, într-o întâlnire cu înalți oficiali militari. El a indicat un număr tot mai mare de zboruri ale bombardierelor strategice americane lângă granițele Rusiei, desfășurarea navelor de război NATO și exerciții din ce în ce mai frecvente și mai mari ale forțelor alianței, relatează AP.

El a acuzat că astfel de acțiuni „distrug sistemul internațional de securitate și ne obligă să luăm contramăsurile relevante”. „Vom forma încă 20 de unități și formațiuni în districtul militar de vest până la sfârșitul anului”, a spus Șoigu.

El a adăugat că unitățile militare din vestul Rusiei au comandat în acest an aproximativ 2.000 de piese noi de armament. Luna trecută, o acumulare masivă de trupe în sudul și sud-vestul Rusiei, lângă granița ucraineană, a ridicat îngrijorări în Ucraina și Occident, care au cerut Moscovei să își retragă forțele.

Rusia a anexat peninsula Crimeea în 2014. Peste 14.000 de oameni au fost uciși în șapte ani de lupte în estul Ucrainei.

Săptămâna trecută, Rusia a oferit sprijin politic aliatului său Belarus, care a deviat un avion Ryanair ce zbura din Grecia în Lituania pentru a aresta un jurnalist dizident. Uniunea Europeană a denunțat deturnarea zborului pe care l-a numit un act de piraterie și a impus sancțiuni, printre care evitarea spațiului aerian al Belarusului și interzicerea aterizării aeronavelor din această țară.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » Rusia trimite noi trupe la granița de Vest pentru a contracara ”amenințarea NATO”. Armata va forma 20 de noi unități