Antena Meniu Search
x

Rusia anunţă că va ridica 12 noi baze militare în vestul ţării, ca răspuns la extinderea NATO

Rusia va crea 12 noi baze militare în vestul ţării până la sfârşitul anului în curs ca răspuns la consolidarea NATO şi la extinderea sa aşteptată cu Finlanda şi Suedia, a anunţat vineri ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, citat de AFP şi EFE.
 

de Redactia Observator

la 20.05.2022, 15:11

Rusia va ridica 12 noi baze militare, ca răspuns la extinderea NATO
Rusia va ridica 12 noi baze militare, ca răspuns la extinderea NATO - Shutterstock

"Până la sfârşitul anului, 12 baze militare şi unităţi vor fi desfăşurate în Districtul militar Vest", a declarat Serghei Şoigu în faţa Consiliului Ministerului Apărării rus, fără a preciza natura acestor infrastructuri şi nici mărimea lor, scrie Agerpres.

El a subliniat "creşterea ameninţărilor militare la frontierele ruse", menţionând în special exerciţiile NATO "Defender Europe" în curs de desfăşurare la vest şi sud-vest de Rusia, precum şi în Arctica.

Rusia ia măsuri suplimentare după depunerea cererilor din Suedia şi Finlanda

Altă ameninţare menţionată de Şoigu, "candidaturile la intrarea în NATO a vecinilor noştri din apropiere, Finlanda şi Suedia".

Pe acelaşi subiect

Preşedintele Vladimir Putin indicase că replica rusă la această extindere va fi decisă în funcţie de desfăşurările NATO în aceste ţări, dar a minimalizat importanţa acestor aderări aşteptate.

Helsinki şi Stockholm au decis să se alăture Alianţei în urma ofensivei ruse împotriva Ucrainei, considerând că Moscova este o ameninţare care durează de decenii, deşi în timpul Războiului rece cele două ţări aleseseră neutralitatea.

Rusia a afirmat că şi-a lansat ofensiva împotriva Ucrainei în acelaşi timp pentru a împiedica un pretins genocid împotriva populaţiei rusofone şi pentru a împiedica extinderea NATO

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Stiri externe » Rusia anunţă că va ridica 12 noi baze militare în vestul ţării, ca răspuns la extinderea NATO