Antena Meniu Search
x

Rusia interzice exportul de benzină pentru următoarele 6 luni. Cum justifică Moscova decizia

Guvernul de la Moscova a confirmat, joi, că va interzice, timp de şase luni, exporturile de benzină, începând de la 1 martie, pentru a "stabiliza" preţurile la pompă pe piaţa internă, înainte de alegerile prezidenţiale de luna viitoare, informează Reuters şi AFP, citate de Agerpres.

de Redactia Observator

la 29.02.2024, 18:46

Rusia interzice exportul de benzină pentru următoarele 6 luni. Cum justifică Moscova decizia
- Profimedia

"Începând cu 1 martie, Guvernul introduce o interdicţie temporară cu privire la exporturile de benzină. Decizia vizează menţinerea unei situaţii stabile pe piaţa carburanţilor în perioada de creştere crescută asociată cu lucrările agricole de primăvară, sezonul sărbătorilor şi reparaţiilor programate la rafinării", a informat Guvernul de la Moscova pe canalul său oficial de pe aplicaţia de mesagerie Telegram.

Anterior, Rusia a interzis exporturile de benzină în perioada septembrie-noiembrie 2023, pentru a atenua deficitul de combustibil şi creşterea preţurilor pe plan intern. Doar patru state ex-sovietice - Belarus, Kazahstan, Armenia şi Kîrgîzstan - au fost exceptate.

De data aceasta, interdicţia nu va fi extinsă la ţările din Uniunea Economică Euroasiatică, Mongolia, Uzbekistan şi două regiuni care şi-au proclamat independenţa faţă de Georgia şi sunt sprijinite de Rusia: Abhazia şi Osetia de Sud.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Rusia interzice exportul de benzină pentru următoarele 6 luni. Cum justifică Moscova decizia