Antena Meniu Search
x

Foto Rusia lucrează la un submarin monstru de 72 de metri, o adevărată armă cu rachete și torpile care este aproape invizibilă pentru radar

Biroul central de proiectare pentru inginerie navală din Rusia, Rubin, a dezvăluit un proiect pentru un submarin monstru de 72 de metri lungime, care este aproape invizibil pentru radar. Noul proiect este o versiune modificată a navei de patrulare Strazh și combină beneficiile unui submarin cu cele ale unei nave de patrulare de suprafață. 

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 16.02.2022, 14:33

Această versiune 2.0 a submarinului Strazh are 72 de metri lungime și un deplasament de 1.300 de tone. Rubin a spus că nava a fost proiectată pentru a fi multifuncțională, ceea ce reprezintă un răspuns la reducerea cheltuielilor Rusiei pentru apărare. Guvernul rus și-a redus bugetul de apărare pentru a atenua daunele economice cauzate de pandemia de Covid-19, scrie The Mirror.

Submarinul-monstru al Rusiei este aproape invizibil pentru radar

Noul submarin este potrivit pentru a păzi teritoriile de coastă ale Rusiei, însă ar putea fi pus rapid în serviciu în timpul unui conflict, potrivit lui Rubin.

În ciuda lungimii sale, nava este dotată cu sisteme inteligente care reduc vizibilitatea ei pe radare, are o stabilitate crescută și o capacitate uluitoare de a integra armamentul.

Pe acelaşi subiect

Nava va fi dotată cu rachete și torpile

Submarinul este proiectat să atingă o viteză maximă de 21 de noduri, conform datelor preliminare. Armamentul submarinului include o mitralieră automată de calibru mic, două rachete de croazieră și patru tuburi torpilă, cu calibrul de 324 de milimetri. 

Inginerii au optimizat spațiul submarinului prin construirea a două uși multifuncționale etanșe pentru hangar, care pot stoca bărci, sisteme de arme suplimentare și vehicule aeriene fără pilot.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Rusia lucrează la un submarin monstru de 72 de metri, o adevărată armă cu rachete și torpile care este aproape invizibilă pentru radar