Antena Meniu Search
x
LIVE

Rusia: NATO a transformat Ucraina într-o tabără militară. Furnizează arme şi informaţii operative pentru a învinge Rusia

Secretarul Consiliului Securităţii Rusiei, Nikolai Patruşev, a acuzat luni NATO de implicare directă în conflictul din Ucraina. Potrivit oficialului rus, NATO furnizează arme şi informaţii operative pentru a învinge Rusia pe câmpul de luptă, potrivit unui interviu acordat luni ziarului guvernamental rus Rossiiskaia Gazeta.

De Redactia Observator la 27.03.2023, 12:47
Rusia: NATO a transformat Ucraina într-o tabără militară. Furnizează arme şi informaţii operative pentru a învinge Rusia
Vladimir Putin şi Nikolai Patruşev - Profimedia

"În realitate, ţările NATO sunt parte a conflictului. Acestea au transformat Ucraina într-o mare tabără militară. Ele trimit trupelor ucrainene arme şi muniţii, le oferă informaţii obţinute de servicii, inclusiv de la sateliţi şi drone", a declarat Patruşev pentru oficiosul Rossiiskaia Gazeta.

El a subliniat că instructori şi consilieri NATO antrenează armata ucraineană, în timp ce, pe front, mercenari din aceste ţări luptă ca parte a forţelor armate ucrainene. "Încercând să prelungească cât mai mult posibil această confruntare belicoasă, ele (ţările NATO) nu îşi ascund obiectivul principal - învingerea Rusiei pe câmpul de luptă şi dezintegrarea ei ulterioară", susţine Patruşev.

Secretarul Consiliului Securităţii Rusiei s-a referit şi la viitorul Summit al democraţiei, care va avea loc săptămâna aceasta şi care se va axa pe situaţia din Ucraina. "Dezbătând în mod ipocrit libertatea de a alege, SUA - care se erijează în principalul dictator în lume - în realitate nu vor decât să umilească pur şi simplu ţările în care suveranitatea şi puterea poporului au fost călcate în picioare de ele", a declarat Patruşev.

În aceeaşi ordine de idei, el a atacat SUA, denunţând că "în timp ce proclamă sloganuri democratice în stânga şi în dreapta, Washingtonul a devenit de mult timp un campion în încălcarea suveranităţii altor state prin numărul de războaie şi conflicte declanşate". "Dacă SUA se decid cu adevărat să se îndrepte în direcţia democraţiei şi să înceteze să-şi mai umilească aliaţii vasali, nu putem decât să salutăm acest lucru", a spus ironic Patruşev.

Nikolai Patruşev, fost şef al Serviciului Federal de Securitate (FSB), este considerat unul dintre cei mai aprigi aliaţi din cercul apropiat al preşedintelui rus Vladimir Putin. Patruşev are o poziţie chiar mai naţionalistă decât şeful său şi ar fi avut o influenţă considerabilă asupra declanşării războiului din Ucraina. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Rusia: NATO a transformat Ucraina într-o tabără militară. Furnizează arme şi informaţii operative pentru a învinge Rusia