Antena Meniu Search
x

Video Rusia şi-a îndeplinit 50% din obiectivele impuse în Ucraina după 131 de zile de război. Putin a ordinat trupelor "să se odihnească" după victoria din Luhansk

La 131 de zile de la începutul războiului, Rusia îndeplineşte pe jumătate obiectivul propus înainte de startul invaziei. Ultimul oraş controlat de Ucraina în regiunea Luhansk a fost cucerit de armata lui Putin. Forţele ucrainene s-au retras în Doneţk, unde poziţiile au fost fortificate şi cer mai multe arme din Vest. Iar steagul Ucrainei a fost arborat din nou în Insula Şerpilor.

de Redactia Observator

la 04.07.2022, 21:17

Vezi și

Întreaga regiune Luhansk e acum a ruşilor. Patru luni mai târziu decât şi-ar fi dorit liderul de la Kremlin, dar care bifează totuşi un prim obiectiv de pe lista aşa-zisei operaţiuni militare speciale în Donbas. În urma bătăliilor din Severodoneţk şi Lişichansk, armata rusă spune că ar fi ocupat 670 de kilometri pătraţi şi ucis 5469 de militari ucraineni. "Trupele care au luat parte în mod activ la lupte şi au obţinut succesul, victoria în Luhansk, desigur, trebuie să se odihnească şi să crească capacitatea de luptă", a declarat Vladimir Putin, preşedintele Rusiei.

Rusia continuă să bombardeze cartiere rezidenţiale din marile oraşe

Autorităţile ucrainene au confirmat retragerea din oraşul distrus în proporţie de peste 60% unde au mai rămas 15.000 de civili. Următoarea ţintă pentru ruşi e regiunea Doneţk, unde doar 55% din teritoriu se află deja sub controlul Moscovei. "Nu vor captura Doneţk-ul uşor pentru că în timp ce Luhansk-ul se afla în prima linie, Doneţk-ul a primit întăriri şi a fost fortificat", a declarat Serhiy Haidai, guvernator Luhansk. Volodimir Zelenski e convins că va recupera teritoriile, aşa cum s-a întâmplat cu Insula Şerpilor săptămâna trecută, însă cere ajutor.

Rusia continuă să bombardeze cartiere rezidenţiale din marile oraşe. În această dimineaţă, în Harkov, un obuz a lovit o şcoală. Liderii mondiali şi reprezentanţii mai multor organizaţii globale s-au întânit azi la Lugano, în Elveţia, pentru a discuta un plan de reconstrucţie al Ucrainei. Este vorba despre un proiect similar Planului Marshall după ce de-al doilea Război Mondial. La criza economică din Ucraina se adaugă şi imposibilitatea livrării de cereale. O navă rusească care transporta 7000 de tone de grâu a fost blocată de autorităţile vamale din Turcia pentru a se stabili dacă cerealele au fost sau nu furate din depozitele ucrainene.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Rusia şi-a îndeplinit 50% din obiectivele impuse în Ucraina după 131 de zile de război. Putin a ordinat trupelor "să se odihnească" după victoria din Luhansk