Antena Meniu Search
x

Rusia susţine că a lovit aerodromuri în vestul Ucrainei: "Obiectivul loviturii a fost atins. Toate ţintele, distruse"

Război în Ucraina. Rusia a efectuat duminică un nou atac masiv cu rachete asupra Ucrainei, afirmând că a lovit baze aeriene în vestul ţării, la o zi după un atac ucrainean asupra unui petrolier rusesc ce transporta petrol, semn al tensiunilor în creştere în Marea Neagră, relatează AFP, citată de Agerpres.

de Redactia Observator

la 06.08.2023, 17:27

Rusia susţine că a lovit aerodromuri în vestul Ucrainei: "Obiectivul loviturii a fost atins. Toate ţintele, distruse"
- Profimedia

Forţele aeriene ucrainene au declarat că au reuşit să doboare 30 din cele 40 de rachete de croazieră şi toate dronele Shahed de fabricaţie iraniană lansate de trupele ruse, care au utilizat de asemenea rachete hipersonice Kinjal, dificil de interceptat. Dacă Kievul nu a precizat toate obiectivele lovite, Ministerul rus al Apărării a revendicat că ar fi lovit "baze aeriene ale forţelor armate ucrainene din apropierea localităţilor Starokonstantinov, în regiunea Hmelniţki, şi Dubno, în regiunea Rivne". "Obiectivul loviturii a fost atins. Toate ţintele desemnate au fost atinse", a adăugat ministerul pe Telegram.

Zelenski a declarat sâmbătă seara că trupele ruse au lovit un centru de transfuzie sanguină

Regiunea Hmelniţki, situată la sute de kilometri de liniile frontului în vestul ţării, este vizată cu regularitate de armata rusă. Ea adăposteşte o importantă bază aeriană ucraineană. Potrivit unui responsabil al administraţiei regiunii, Serghii Tiurin, oraşul Hmelniţki - capitala regiunii cu acelaşi nume - a fost atacat de trei ori de sâmbătă seara. "Mai multe explozii au avut loc", avariind mai multe imobile, autogara şi alte clădiri, a indicat el pe Telegram.

Loviturile au atins de asemenea un depozit de deşeuri de porumb, provocând un incendiu care a distrus clădirea şi a rănit un angajat, a adăugat Tiurin. Sâmbătă seara, preşedintele Volodimir Zelenski consemnase lovituri ruseşti în regiunea Hmelniţki, precum şi asupra clădirilor constructorului aeronautic Motor Sich, al cărui sediu se află în Zaporojie, regiune din sudul Ucrainei parţial ocupată de forţele ruse.

Pe acelaşi subiect

Statul preluase în noiembrie 2022 controlul direct asupra acestei societăţi, care fabrică în special motoare şi elicoptere, alături de alte întreprinderi de "importanţă vitală" pentru efortul de război ucrainean. Zelenski a mai declarat sâmbătă seara că trupele ruse au lovit un centru de transfuzie sanguină la Kupiansk, oraş foarte apropiat de linia frontului în nord-estul Ucrainei, bombardament soldat cu "morţi şi răniţi".

Ulterior, el a spus că o bombă teleghidată a lovit acest centru de transfuzie sâmbătă seara. "Numai această crimă de război spune totul despre agresiunea rusă", a scris Zelenski pe reţelele de socializare. "Înfrângerea teroriştilor este o chestiune de onoare pentru toţi cei care preţuiesc viaţa", a adăugat el. Trei persoane şi-au pierdut în cursul nopţii trecute în urma bombardamentelor intense efectuate de Rusia asupra Ucrainei, au indicat oficiali de la Kiev duminică, potrivit agenţiilor internaţionale de presă.

Două persoane au fost ucise şi alte patru au fost rănite în urma unui atac aerian rusesc în regiunea ucraineană Harkov, a declarat şeful administraţiei militare regionale locale, Oleh Siniehubov, citat de Reuters. Primarul instalat de forţele de ocupaţie ruse în Doneţk, Aleksei Kulemzin, a indicat la rândul său că o femeie în vârstă de 80 de ani a fost ucisă de bombardamentele ucrainene asupra părţii Doneţkului controlat de Rusia.

De partea rusă, primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a anunţat duminică că o dronă ucraineană vizând capitala rusă a fost doborâtă de apărarea antiaeriană, după o serie de atacuri similare în ultimele săptămâni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Stiri externe » Rusia susţine că a lovit aerodromuri în vestul Ucrainei: "Obiectivul loviturii a fost atins. Toate ţintele, distruse"