Antena Meniu Search
x

Rusia vrea să declare oficial război Ucrainei, avertizează un consilier ucrainean din Mariupol

Un consilier al primarului din Mariupol a anunțat, pe canalul său de Telegram, că Rusia s-ar pregăti să declare oficial război Ucrainei pentru justifica o mobilizare generală, potrivit unian.net.

de Redactia Observator

la 16.08.2022, 12:14

Rusia vrea să declare oficial război Ucrainei, avertizează un consilier ucrainean din Mariupol
Rusia vrea să declare oficial război Ucrainei, avertizează un consilier ucrainean din Mariupol - Profimedia Images

Rusia a provocat o serie de atacuri teroriste pe teritoriul său, pentru care, în mod cinic, a dat vina pe ucraineni, a declarat Petr Andryushchenko, consilier al primarului din Mariupol, potrivit sursei citate. Iar propaganda rusă distorsionează realitatea de pe frontul din țara vecină. Oficialul ucrainean crede că aceste situații poate indica intenția Rusiei de a declara, oficial, război Ucrainei

Pe canalul său de Telegram, Andryushchenko a atras atenția asupra principalelor evenimente care au avut loc în Rusia. În special, a amintit de „loviturile” de neînțeles din regiunea Belgorod, unde rușii au tras două zile la rând asupra propriei infrastructuri non-militare. Pe de altă parte, ocupanții au amenințat că, în perioada următoare, vor intensifica atacurile cu rachete asupra Kievului.  De asemenea, potrivit consilierului primarului din Mariupol, inamicul concentrează trupele în apropierea granițelor, pregătind o ofensivă în estul Ucrainei. 

Potrivit lui Andriușcenko, Rusia poate declara oficial război pentru a avea motive pentru a justifica o mobilizare generală pe teritoriul său. Experții militari au susținut anterior că trupele ruse riscă să repete unele dintre greșelile strategice în încercarea de a lua Kievul, dacă încearcă să obțină vreo victorie în Ucraina înainte de 9 mai.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Rusia vrea să declare oficial război Ucrainei, avertizează un consilier ucrainean din Mariupol