Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Rușii ar fi folosit temuta bombă termobarică ODAB-9000 în Vovceansk, Harkov. Ucrainenii neagă, în ciuda exploziei uriașe

Forțele Armate Ruse ar fi lovit orașul ucrainean Vovceansk din regiunea Harkov folosind o bombă extrem de puternică, despre care unii susțin că ar fi temuta armă termobarică ODAB-9000, informează Kyiv Post. Lovitura, surprinsă de camerele video, arată ceea ce pare a fi o explozie devastatoare în centrul orașului, urmată de o coloană uriașă de fum și praf. Se crede că ODAB-9000 este cea mai puternică bombă termobarică a Rusiei, proiectată pentru a genera o undă de șoc masivă, capabilă să provoace distrugeri pe scară largă într-o zonă extinsă. Ucrainenii neagă utilizarea bombei termobarice, care probabil ar afecta semnificativ moralul soldaților de pe front.

de Redactia Observator

la 02.10.2024 , 21:39

explozie Vovceansk Rușii ar fi folosit temuta bombă termobarică ODAB-9000 în Vovceansk. Ucrainenii neagă, în ciuda exploziei uriașe - X

Război în Ucraina. Colonelul Vitalii Sarantsev, purtător de cuvânt al Grupului Operațional-Tactic Harkov, a infirmat informațiile despre utilizarea unei bombe aviatice ODAB-9000 de către ruși în Vovceansk. El a declarat că astfel de rapoarte fac parte dintr-un război informațional menit să intimideze ucrainenii și să destabilizeze situația din regiune.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Sarantsev a subliniat că utilizarea ODAB-9000 necesită un bombardier strategic, cum ar fi un Tu-160. Cu toate acestea, nu au fost observate mișcări ale unor astfel de aeronave, transmite Ukrainska Pravda.

Articolul continuă după reclamă

El a presupus că rușii au folosit o muniție mai mică și mai puțin puternică, explozia acesteia fiind exploatată de propagandiști pentru a crea o "imagine spectaculoasă".

Pe acelaşi subiect

Sarantsev a adăugat, de asemenea, că astfel de rapoarte pot face parte dintr-un război informațional menit să demoralizeze personalul forțelor de apărare ale Ucrainei, să intimideze populația locală și să destabilizeze regiunea.

"Îi îndemn din nou pe reprezentanții presei ucrainene și pe administratorii canalelor de Telegram să respecte igiena informațională, să folosească surse de informații verificate și să se abțină de la răspândirea de mesaje false de la propagandiștii ruși, care nu fac decât să servească intereselor inamicului!", a declarat Sarantsev.

Ce este bomba ODAB-9000

ODAB-9000 este o bombă termobarică ce produce o explozie masivă și creează o undă de șoc puternică, utilizând oxigenul din atmosferă pentru a intensifica explozia.

Bomba ODAB-9000 este considerată una dintre cele mai puternice arme ne-nucleare din arsenalul rusesc și necesită un avion special, de tip bombardier strategic, pentru a fi lansată.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vă gândiţi să renunţaţi la unele produse tradiţionale de Crăciun, din cauza scumpirilor?
Observator » Ştiri externe » Rușii ar fi folosit temuta bombă termobarică ODAB-9000 în Vovceansk, Harkov. Ucrainenii neagă, în ciuda exploziei uriașe