Antena Meniu Search
x

Ruşii se laudă că au capturat un blindat Bradley funcţional şi plin de arme: "Va fi studiat şi dus la muzeu"

Război în Ucraina. Ruşii se laudă că au capturat un vehicul blindat de transport trupe american, Bradley. Deşi au mai capturat blindate occidentale, potrivit ruşilor, în acest caz, computerul de bord este încă funcțional iar blindatul era plin de arme. A fost lovit la Avdiivka iar echipajul ucrainean l-a abandonat într-o zonă "grie". Deşi ucrainenii ar fi încercat să-l distrugă cu drone pentru a nu ajunge în mâinile ruşilor, nu au reuşit iar trupele Moscovei au putut să-l evacueze cu tractoare în cele din urmă. Blindatul a devenit vedeta principalelor ştiri de pe Channel One, televiziunea Kremlinului.

de Redactia Observator

la 07.12.2023, 14:38

Vezi și

Televiziunea rusă a prezentat imagini cu ceea ce spune că este un vehicul de luptă al infanteriei Bradley, de provenienţă americană, care a fost capturat de forţele ruse pe linia frontului din estul Ucrainei, după ce a fost imobilizat de tirurile ruseşti şi abandonat de echipajul său ucrainean, relatează Reuters.

Capturarea unui Bradley funcţional, unul dintre cele câteva zeci pe care Washingtonul le-a furnizat Ucrainei în acest an, le-ar permite forţelor ruse să identifice vulnerabilităţile sale, a declarat prezentatorul unei emisiuni din prime-time de pe principalul canal al televiziunii ruse Rossia-1.

În materialul despre maşina americană de infanterie au fost intervievaţi câţiva combatanţi mascaţi care ar fi recuperat acest Bradley pe timp de noapte. Ei au declarat că s-au întors pentru a recupera vehiculul la adăpostul întunericului şi al ceţii groase "în zona gri", la aproximativ 500 de metri de forţele ucrainene, tractându-l între câmpurile minate, după ce o primă încercare de a-l aduce a eşuat.

Blindatul Bradley "va fi studiat şi dus la muzeu"

Pe acelaşi subiect

Vehiculul prezentat în imagini era plin de găuri de gloanţe, despre care prezentatorul a spus că au fost lăsate de dronele ucrainene care au încercat să distrugă cât mai mult din echipamentul de înaltă tehnologie din vehiculul abandonat. Imaginile au arătat grămezi de cartuşe grele de mitralieră şi cartuşe de tun cu vârful galben.

Unul dintre membrii echipei ruse care a recuperat vehiculul a declarat că acesta pare să reprezinte o versiune îmbunătăţită a Bradley, cu un motor mai puternic, cu o "protecţie dinamică" mai bună împotriva focurilor de tun şi cu sisteme mai bune de vizibilitate pe timp de noapte şi de ghidare a focului. El a mai spus că vehiculul avea doar aproximativ 240 km la bord.

Unele canale Telegram ruseşti afirmă că vehiculul Bradley, luat ca trofeu de trupele ruse, fusese imobilizat în luptele de lângă Avdiivka, în regiunea Doneţk, unde au loc confruntări dure cu forţele ucrainene. Potrivit acestora, preşedintele rus Vladimir Putin ar fi dat ordin ca până în 14 decembrie, când are programată marea conferinţă de presă anuală, trupele ruse să cucerească Avdiivka.

Popularul canal rusesc de Telegram Rybar urmărit de peste 1,1 milioane de abonați şi condus de Mikhail Zvinchuk, un fost ataşat de presă al Ministerului rus al Apărării, scrie că blindatul american va fi studiat apoi amplasat la un muzeu militar din Moscova. Acesta admite că recuperarea blindatelor occidentale imobilizate pe front este extrem de dificilă: de obicei cele care nu sunt distruse definitiv rămân blocate în zonele gri, de unde nu pot fi evacuate de ruşi fără a fi loviţi de ucraineni. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Ruşii se laudă că au capturat un blindat Bradley funcţional şi plin de arme: "Va fi studiat şi dus la muzeu"