Antena Meniu Search
x

Prima imagine cu soldatul ucrainean care a sărit direct pe o mină. A rămas fără un picior, dar vrea să se întoarcă pe front. Şi ruşii i-au transmis "respect"

Război în Ucraina. Soldatul ucrainean, care a fost filmat luna trecută pe frontul din Zaporojie cum sare dintr-un blindat Bradley direct pe o mină, este în viaţă. O activistă a publicat detalii despre soarta militarului care a impresionat cu calmul cu care şi-a legat singur un garou şi s-a târât spre un blindat.

de Redactia Observator

la 18.07.2023, 13:47

Prima imagine cu soldatul ucrainean care a sărit direct pe o mină. A rămas fără un picior, dar vrea să se întoarcă pe front. Şi ruşii i-au transmis "respect"
Prima imagine cu soldatul ucrainean care a sărit direct pe o mină. A rămas fără un picior, dar vrea să se întoarcă pe front. Şi ruşii i-au transmis "respect" - Telegram / Twitter

Iulia Soloviova, o activistă care ajută armata ucraineană şi care a fondat o asociaţie pentru a-i sprijini pe soldaţii răniţi în războiul declanşat de Rusia, a publicat săptămâna trecută pe Twitter o fotografie cu soldatul ucrainean care a sărit direct pe o mină antipersonal. 

În imagine, bărbatul apare în scun cu rotile şi cu piciorul amputat de la nivelul coapsei. Cu toate astea este zâmbitor şi glumeţ. Iulia a povestit că soldatul chiar a făcut glume pe seama situaţiei sale, s-a "bucurat" când a văzut filmarea tulburătoare cu momentul exploziei, pentru că imaginile lui erau "de slabă calitate", s-a cronometrat în cât timp îşi pune garoul şi chiar a remarcat că este "chipeş". 

Militarul a mai mărturisit că imediat ce se va obişnui cu proteza plănuiește să se întoarcă pe front dacă mai este nevoie la acel moment. Iulia a postat şi un cont unde ucrainenii îi pot lăsa donaţii şi a făcut apel către cine doreşte să-i mulţumească să scrie comentarii la mesajul publicat pe Twitter. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

Ucrainenii i-au mulţumit pentru sacrificiu. Şi postacii pro-ruşi i-au transmis "respect"

Scenele surprise luna trecută de o dronă ucraineană arată mai mulţi soldaţi răniţi pe un câmp presărat cu mine în timpul unui asalt în direcţia Zaporojie. Soldatul încerca să-i ajute pe camarazii răniţi când a sărit dintr-un blindat Bradley direct pe o mină. Apoi piciorul i-a explodat pur şi simplu.

Cei care au urmărit imaginile au fost impresionaţi, dincolo de scenele cutremurătoare, de calmul cu care şi-a legat singur un garou şi s-a târât spre un blindat. Acum Soloviova a povestit că în acel moment, tânărul se uita la picior şi nu ştia nici măcar de unde să înceapă să lege garoul. "Mi-am spus la naiba, trebuie să încep de undeva" a povestit soldatul, potrivit Iuliei. 

Sute de ucraineni i-au mulţumit pe Twitter ucraineanul pentru sacrificiul său şi i-au urat sănătate. "Habar nu ai cât de recunoscătoare îți sunt pentru această fotografie. Am plâns și am întrebat peste tot pe Twitter cine este și ce s-a întâmplat cu el, mulțumesc în lacrimi, slavă Domnului!" este mesajul lăsat de Olga ,o ucraineancă. Până şi unii propagandişti şi postaci ruşi sau pro-ruşi de pe Twitter s-au bucurat că este în viaţă şi i-au transmis "respect". 

Contraofensiva Ucrainei, blocată în câmpurile din mine de pe frontul de sud

Câmpurile pe care trebuie să le traverseze forțele ucrainene în cadrul contraofensivei sunt pline de zeci de tipuri de mine, din plastic sau metal, în formă de cutii de tutun sau de doze de suc, cu denumiri colorate precum "vrăjitoare", "frunză" sau "petală", relatează The New York Times. Sunt mici, ascunse şi letale, notează sursa citată.

Armata Ucrainei este afectată de lipsa sprijinului aerian, dar și de rețeaua de structuri defensive construite de ruși, aşa-numita linie fortificată Surovikin (gândită de generalul rus). Cu toate astea, gama largă de mine, fire de declanșare, capcane și dispozitive explozive improvizate sunt cele care au blocat forțele ucrainene după doar câţiva kilometri de avans. 

"Nu mi-aș fi putut imagina așa ceva", a povestit un soldat ucrainean pe nume Serhii, care face dintr-o unitate care a salvat soldații răniți de explozii. "Am crezut că minele vor fi amplasate în rânduri. Dar câmpuri întregi sunt pline peste tot cu ele." Minele sunt un element de bază în războaiele ruşilor, au fost utilizate pe scară largă în Afganistan și Cecenia, aminteşte NYT. Dar câmpurile minate din sudul Ucrainei sunt mult mai vaste și complexe decât anticipa armata ucraineană sau experţii occidentali. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Prima imagine cu soldatul ucrainean care a sărit direct pe o mină. A rămas fără un picior, dar vrea să se întoarcă pe front. Şi ruşii i-au transmis "respect"