Meniu
Search
x

Rușii se pozează în Crimeea cu sistemele S-400 și le arată ucrainenilor unde sunt ascunse, deși au fost avertizați să nu o facă

Turiștii din Crimeea se fotografiază cu sistemele de apărare aeriană S-400 pe plajele din satul Molochnoye și postează fotografiile pe rețelele sociale, fără să țină cont că ar putea dezvălui coordonatele geografice ale locurilor în care sunt amplasate sistemele de apărare, potrivit Europa Liberă. Guvernatorul Sevastopolului le-a cerut turiștilor să nu mai specifice locul unde au fost făcute fotografiile. 

De Redactia Observator la 22.08.2022, 11:05

Pe rețeaua de socializare VKontakte au apărut mai multe fotografii cu turiști lângă sistemele de apărare ruse S-400, pe coasta Mării Negre. Potrivit unui cercetător independent OSINT, pe baza geolocalizării, s-a stabilit că sistemele de apărare, la momentul în care au fost făcute aceste fotografii, au fost desfășurate într-un câmp la nord de lacurile sărate din satul Molochny.

Guvernatorul Sevastopolului, Mihail Razvozzhaev, a cerut, pe Telegram, ca turiștii să nu se mai fotografieze cu obiectivele militare sau măcar să nu mai precizeze locul unde au făcut pozele. 

 

Sistemele de apărare au început să fie desfășurate în această zonă, cel târziu, pe 15 iulie, potrivit informațiilor analizate de serviciul de imagini prin satelit Planet.com.

Pe parcursul săptămânii trecute, în Crimeea au avut loc explozii la mai multe instalații militare rusești, inclusiv la aerodromul Saki, unde, după cum a scris Reuters, până la jumătate din aviația Flotei Mării Negre ar fi fost distrusă.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Rușii se pozează în Crimeea cu sistemele S-400 și le arată ucrainenilor unde sunt ascunse, deși au fost avertizați să nu o facă