Antena Meniu Search
x

Video Ruşii şi-au prezentat propriul HIMARS. De ce e capabil Vozrozhdenie, primul astfel de sistem din dotarea Armatei

Ruşii au prezentat cu fast Vozrozhdenie, o versiune proprie a HIMARS-ului american. Publicaţia Militarnyi scrie că Vozrozhdenie este primul sistem de acest fel din dotarea armatei ruse.

de Redactia Observator

la 01.03.2024, 15:47

Ruşii şi-au prezentat propriul HIMARS. De ce e capabil Vozrozhdenie, primul astfel de sistem din dotarea Armatei
- Captura YouTube

La prezentarea oficială a noului sistem a fost prezent şi Serghei Şoigu, ministrul Apărării din Rusia, care a vizitat fabrica NPO Splav din Tusla. Vozrozhdenie are o construcţie modulară şi poate lansa rachete de diferite calibre, preîncărcate, exact aşa cum funcţionează HIMARS-ul american.

Singurul "minus" faţă de HIMARS-ul american

Până acum, toate MLRS-ul ruseşti trebuiau încărcate manual, tub cu tub. De pe Vozrozhdenie se pot lansa rachete folosite la toate celelalte lansatoare din dotarea armatei ruse cum ar fi BM-27 Uragan, TOS-1 Buratino, TOS-1A Solntsepek sau TOS-2 Tosochka. Potrivit specificaţiilor făcute publice chiar de producător, noul lansator nu permite deocamdată folosirea de rachete balistice, aceasta fiind singura diferenţă faţă de HIMARS.

Lansatorul folosit la prezentare este doar un prototip, dar producătorul NPO Splav promite că producţia va începe în prima jumătate a acestui an. Asta înseamnă că noul lansator va intra efectiv în dotarea armatei ruse la finalul anului, cel mai devreme, dacă nu cumva chiar anul viitor.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Ruşii şi-au prezentat propriul HIMARS. De ce e capabil Vozrozhdenie, primul astfel de sistem din dotarea Armatei