Antena Meniu Search
x

Rușii sunt revoltați: Ambasada din Irlanda, lăsată fără combustibil, încălzire și apă caldă. Și conturile bancare au fost suspendate

Lipsă acută de combustibil la Ambasada Rusiei din Irlanda, după ce furnizorul a refuzat să-i mai aprovizioneze pe ruşi. Ambasada a scris Ministerului de Externe din Irlanda cerând ajutor, potrivit Bloomberg. În plus, Ambasada a fost scena unor proteste din partea celor care cer oprirea războiului din UcrainaRăzboi Rusia - Ucraina, ziua 43 LIVE TEXT

de Redactia Observator

la 07.04.2022, 13:20

Rușii sunt revoltați: Ambasada din Irlanda, lăsată fără combustibil, încălzire și apă caldă. Și conturile bancare au fost suspendate
Protest la Ambasada Rusiei din Irlanda - Profimedia

Ambasada Rusiei din Dublin ar fi cerut guvernului irlandez să intervină, deoarece a rămas fără combustibil, încălzire și apă caldă. Furnizorul ambasadei a refuzat să mai livreze combustibil, se arată într-o scrisoare adresată guvernului pe 22 martie, potrivit Irish Mirror. Ambasada a declarat că şi alți furnizori ”au refuzat să coopereze” și a cerut Ministerului Afacerilor Externe să intervină ”în acest caz clar discriminatoriu”, potrivit publicaţiei.

Nu este singura problemă a Ambasadei Rusiei din Irlanda. Luna trecută un protestatar la adresa războiului declanșat de ruși în Ucraina, a intrat cu un camion în porţile instituţiei. Pe 29 martie, Irlanda a expulzat patru oficiali ruși. În plus, Bank of Ireland a suspendat conturile ambasadei, potrivit Irish Mirror, citând persoane aflate la curent cu situația. Banca a refuzat să comenteze.

Departamentul de Afaceri Externe al Irlandei nu a dat curs unei solicitări pentru o reacție. Un purtător de cuvânt al ambasadorului rus a spus că ambasada nu poate comenta ce comunică cu terți.

Protestatarii din afara ambasadei Rusiei de la Dublin au fost „duri și foarte agresivi”, s-a plâns ambasadorul Iuri Filatov, potrivit ziarului The Irish Times care a citat pe 4 martie un interviu acordat de Filatov postului de televiziune Russia 24. Filatov a descris atunci situația din Irlanda ca fiind ”foarte dificilă”.

Pe acelaşi subiect

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a făcut apel, miercuri, la Parlamentul Irlandei să dea dovadă de ”mai mult leadership” şi să facă presiuni asupra Uniunii Europene pentru a aplica sancţiuni mai drastice Rusiei, potrivit CNN.  Liderul ucrainean a spus că nu poate tolera nicio indecizie după tot ce au făcut trupele ruse în Ucraina.

”Va trebui, totuşi, să convingem chiar şi unele dintre companiile europene să abandoneze piaţa rusă. Mai trebuie să convingem politicienii străini că trebuie să tăiem orice legături ale băncilor ruse cu sistemul financiar global. Încă trebuie să convingem Europa că petrolul rus nu poate alimenta maşina militară rusă cu noi surse de finanţare”, a spus el.

Zelenski a cerut Irlandei să dea dovadă de ”mai mult leadership” şi ”să convingă partenerii UE să introducă sancţiuni şi mai drastice împotriva Rusiei, care să asigure că maşina de război rusă se va opri”. ”Adevărul este că în cele 42 de zile ale războiului rusesc, cel puţin 167 de copii au fost ucişi în Ucraina. Nu ştim încă toate atrocităţile din Mariupol şi victimele din alte zone ale Ucrainei unde lupta încă continuă”, a precizat el. Potrivit preşedintelui ucrainean, 927 de instituţii de învăţământ, 258 de spitale şi 78 de ambulanţe au fost vizate de forţele ruse.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Rușii sunt revoltați: Ambasada din Irlanda, lăsată fără combustibil, încălzire și apă caldă. Și conturile bancare au fost suspendate