Antena Meniu Search
x

Ruşii susţin că au descoperit dispozitive explozive în apropierea conductei Drujba, în regiunea Briansk: "Posibil să fi fost aruncate de o dronă"

Compania rusă Transneft susţine că a descoperit dispozitive explozive în apropierea conductei Drujba - care transportă petrol spre Europa - la staţia de pompare de la Novozibkov, în regiunea Briansk, situată la graniţa cu Ucraina, iar Igor Demin, purtătorul de cuvânt al companiei, a declarat pentru TASS că este posibil ca acestea să fi fost aruncate de o dronă, informează news.ro.

de Redactia Observator

la 15.03.2023, 16:46

Ruşii susţin că au descoperit dispozitive explozive în apropierea conductei Drujba, în regiunea Briansk: "Posibil să fi fost aruncate de o dronă"
- Profimedia

"Într-adevăr, în perimetrul staţiei de pompare a petrolului Novozibkov au fost găsite noaptea trecută şi în această dimineaţă dispozitive explozive în carcase de plastic distruse, de fabricaţie neindustrială, cu un focos cu bilă de oţel. Se presupune că învelişurile au fost distruse după ce au lovit solul atunci când au fost lansate de drone. Iar astăzi la prânz, un alt dispozitiv exploziv, probabil similar cu cele două anterioare, a fost văzut în timp ce era aruncat din drone", a declarat miercuri Igor Demin.

La începutul acestei luni, FSB a anunţat că ”naţionalişti ucraineni” s-au infiltrat pe teritoriul rus

El a subliniat că, pe tot parcursul anului 2023, staţia OPS Novozibkov nu pompează petrol, iar parcul de rezervoare este gol. "Natura muniţiei - bile de metal - sugerează că organizatorii sabotajului nu intenţionau să distrugă instalaţia, ci să ucidă persoane din rândul personalului civil care deserveşte staţia oleoductului Drujba. Investigaţiile sunt în curs de desfăşurare, staţia Novozibkov nu a fost avariată", a adăugat Demin.

La începutul acestei luni, FSB a anunţat că ”naţionalişti ucraineni” s-au infiltrat pe teritoriul rus, tot în regiunea Briansk, ar fi ucis doi bărbaţi civili şi ar fi rănit un copil şi ar fi implantat mine, un incident care l-a făcut pe liderul rus Vladimir Putin să-şi anuleze o vizită în Caucazul de Nord, pentru a urmări situaţia. Kievul a negat orice implicare, în timp ce un grup de naţionalişti ruşi antiregim care, potrivit Moscovei, ar lupta alături de armata ucraineană, şi-a asumat incursiunea, dar nu şi crimele.

Pe acelaşi subiect

De asemenea, anunţul de miercuri al companiei Transneft intervine în plină polemică în legătură cu aruncarea în aer a gazoductelor Nord Stream, numai că în acel caz Moscova respinge ipoteza - avansată de surse occidentale - că ar fi fost vorba de un grup pro-ucrainean, preferând ipoteza unei acţiuni sponsorizate de un stat occidental.

Pe de altă parte, TASS notează că informaţii despre bombardarea conductei de petrol Drujba şi a infrastructurii acesteia de către forţele armate ucrainene au apărut deja de mai multe ori de la începutul lunii februarie a acestui an. La 1 februarie, Demin a declarat pentru TASS că a existat o tentativă de bombardare tot asupra staţiei Novozibkov din regiunea Briansk. Nu au existat victime în urma obuzului care a lovit staţia, iar conducta de petrol a continuat să funcţioneze normal. Ulterior, la 3 februarie, presa a raportat din nou că forţele armate ucrainene ar fi atacat infrastructura oleoductului, dar Transneft nu deţinea nicio informaţie cu privire la aceste atacuri şi din nou a dat asigurări că oleoductul Drujba funcţionează normal.

Ministrul rus al energiei, Nikolai Şulghinov, a declarat că Rusia ar putea lua măsuri suplimentare pentru a spori securitatea la instalaţiile de combustibil şi energie de la graniţă pentru a elimina posibilitatea unui bombardament din partea Ucrainei. Oleoductul Drujba furnizează petrol rafinăriilor din Belarus şi asigură tranzitul petrolului spre Europa. Conducta porneşte din regiunea Samara, trece prin Briansk şi apoi se ramifică în două secţiuni: nordică şi sudică, ajungând în Belarus, Ucraina, Polonia, Republica Cehă, Slovacia, Germania şi Ungaria.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Stiri externe » Ruşii susţin că au descoperit dispozitive explozive în apropierea conductei Drujba, în regiunea Briansk: "Posibil să fi fost aruncate de o dronă"