Antena Meniu Search
x

S-a aşternut pacea în Kiev

După patru zile şi patru nopţi de foc, în Kiev s-a aşternut liniştea. Liderii opoziţiei au făcut pace cu preşedintele. Dar e o pace tensionată.

Vezi și

În orice moment luptele de stradă ar putea reîncepe. Oamenii nu vor să se întoarcă acasă până când guvernul nu acceptă să organizeze alegeri prezidenţiale anticipate.

Minus 10 grade şi baricadele încă fumegă. Au ars toată noaptea. Dar, deşi tensiunea a fost mare, nu a fost vărsat sânge, spre bucuria liderilor opoziţiei.

Este o pace tensionată! Cauciucurile în flăcări de la baricade încă mocnesc. Peste tot sunt cicatrici ale luptei de noaptea trecută, iar în spate sunt cordoane de poliţişti care încă păzesc Parlamentul.

Toată ziua de ieri, opoziţia a participat la discuţii cu preşedintele Victor Ianukovici. S-a negociat un armistiţiu care, deşi respectat întreaga noapte, rămâne extrem de fragil.

Valul de proteste a început în luna noiembrie după ce preşedinţia a decis să respingă un tratat cu Uniunea Europeană în favoarea unor relaţii şi mai strânse cu Rusia.

Săptămâna aceasta, protestele, până acum paşnice, au luat o întorsătură violentă alimentând îngrijorarea comunităţii internaţionale privind modul în care sunt trataţi protestatarii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » S-a aşternut pacea în Kiev