Antena Meniu Search
x

"S-a terminat cu iPhone-ul: fie îl aruncați, fie îl dați copiilor". Oficialii ruși nu mai au voie să folosească smartphone-urile occidentale

Telefoanele iPhone au fost interzise oficialilor din Rusia. Aceștia trebuie să renunțe la aparate din rațiuni de securitate, potrivit Sky News. Primul adjunct al șefului administrației prezidențiale, Serghei Kiriyenko, a declarat că telefoanele sunt vulnerabile în fața agențiilor de informații occidentale, transmite Mediafax.

de Redactia Observator

la 20.03.2023, 22:46

Vezi și

Telefoanele mai pot fi folosite până la 1 aprilie, potrivit ziarului Kommersant. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, și reprezentanții Apple nu au confirmat decizia pentru publicațiile occidentale.

"S-a terminat cu iPhone-ul: fie îl aruncați, fie îl dați copiilor", a spus Serghei Kiriyenko, potrivit Sky News.

Apple a părăsit Rusia din primele zile ale războiului

Înainte ca oficialii ruși să fie forțați să renunțe la iPhoneurile lor, trebuie subliniat faptul că cei de la Apple au fost primii care au renunțat la piața lor din Rusia, asta după ce Vladimir Putin a ordonat trupelor sale să treacă în Ucraina, asta mai bine de un an.

Pe acelaşi subiect

Apple a anunţa şi-a suspendat vânzarea tuturor produselor sale în Rusia, după ce a luat deja mai multe măsuri ca răspuns la invazia Ucrainei, urmând numeroase companii care au optat să se distanţeze de Moscova, notează AFP. Producătorul de telefoane iPhone, computere Mac şi tablete iPad a explicat într-un mesaj transmis AFP că a oprit exporturile la câteva zile de la începutul războiului.

De asemenea, a limitat anumite servicii, precum soluţia de plată Apple Pay şi a eliminat aplicaţiile companiilor din presa de stat ruseşti RT şi Sputnik din magazinul său online AppStore. Apple a dezactivat şi funcţia permiţând raportarea în direct a incidentelor pe Apple Maps din Ucraina "ca măsură de siguranţă şi de precauţie pentru cetăţenii ucraineni".

"Vom continua să evaluăm situaţia şi suntem în comunicare cu guvernele relevante afectate de măsurile pe care le luăm", a indicat Apple în mesajul său.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » "S-a terminat cu iPhone-ul: fie îl aruncați, fie îl dați copiilor". Oficialii ruși nu mai au voie să folosească smartphone-urile occidentale