Antena Meniu Search
x

Video "Sabotorii" care activează în Belgorod ar fi capturat 13 soldaţi ruşi. Au vrut să-i predea Moscovei, dar nimeni nu s-a interesat de soarta lor

Război în Ucraina. Gruparea armată rusă care se opune regimului lui Vladimir Putin afirmă că a efectuat o nouă incursiune în regiunea rusă Belgorod şi a capturat cel puţin 13 prizonieri. În acelaşi timp, armata ucraineană a lansat, la vest de Doneţk, un atac de amploare pe care ministerul rus al Apărării susţine că l-a respins. Deocamdată nu se ştie dacă atacul se înscrie în aşteptata contraofensivă a Ucrainei. Conducerea de la Kiev cere să nu se mai discute despre contraofensivă, pentru a nu dezvălui informaţii confidenţiale inamicului.

de Redactia Observator

la 05.06.2023, 08:36

Vezi și

Corpul Voluntarilor Ruşi, cu baza în Ucraina, a postat mai multe filmări din timpul unui nou atac dincolo de graniţă, în regiunea Belgorod. Au fost prezentaţi şi 13 soldaţi ruşi, din care trei răniţi, care ar fi fost luaţi prizonieri. Corpul Voluntarilor s-a oferit să-i predea guvernatorului regiunii Belgorod iar acesta, iniţial, a acceptat, dar până la urmă întâlnirea nu a avut loc. "Dacă guvernatorul nu controlează situaţia din regiune şi nu vrea să ştie câţi prizonieri din forţele sale avem, vom lua legătura direct cu cei care iau deciziile la Moscova", a spus şeful Corpului de Voluntari ruşi.

Insurgenţii ruşi spun acum că prizonierii vor fi predaţi armatei ucrainene

Insurgenţii ruşi spun acum că prizonierii vor fi predaţi armatei ucrainene. Autorităţile din Belgorod afirmă, cum era de aşteptat, că au respins incursiunea celor pe care îi numesc "sabotori" şi "terorişti". Ruşii adaugă că au respins şi o ofensivă ucraineană de amploare, în apropiere de Doneţk, la care ar fi luat parte opt batalioane mecanizate. Ucrainenii ar fi suferit pierderi grele, declară ministerul rus al apărării, fără ca informaţiile să poată fi verificate. În ce-i priveşte, ucrainenii afirmă, fără a da detalii, că au avansat trei kilometri în urma acelui atac. "Dar noi înaintăm, executăm ordinele de luptă primite de la comandamentul general", a declarat Oleg Şiriaev, comandant de batalion.

Deocamdată, nu se poate şti dacă intensificarea luptelor, atât pe frontul din Ucraina cât şi pe teritoriul Rusiei, se înscrie în aşteptata contraofensivă. Ministerul apărării de la Kiev a precizat că lansarea contraofensivei nu va fi anunţată oficial şi a făcut apel la "tăcere strategică". A fost difuzat şi un clip foarte sugestiv în care chiar soldaţii îndeamnă la tăcere. Preşedintele Zelenski a declarat, recent, pentru Wall Street Journal, că Ucraina este gata să treacă la ofensivă. Liderul de la Kiev a avertizat, însă, că nu se poate şti cum vor evolua luptele şi că, probabil, mulţi militari îşi vor pierde viaţa, deoarece Rusia deţine, încă, superioritatea aeriană.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » "Sabotorii" care activează în Belgorod ar fi capturat 13 soldaţi ruşi. Au vrut să-i predea Moscovei, dar nimeni nu s-a interesat de soarta lor