Antena Meniu Search
x
LIVE

Rusia susţine că a respins o "ofensivă de mare amploare" ucraineană

Război în Ucraina. Forţele ruseşti au respins duminică dimineaţă o "ofensivă de mare amploare" desfăşurată de armata ucraineană în Donbas, a anunţat Ministerul rus al Apărării în noaptea de duminică spre luni, citat de AFP, citat de Agerpres.

De Redactia Observator la 05.06.2023, 07:11
Rusia susţine că a respins o "ofensivă de mare amploare" ucraineană
- Profimedia

"În dimineaţa zilei de 4 iunie, inamicul a lansat o ofensivă de mare amploare în cinci sectoare ale frontului în direcţia sud a regiunii Doneţk", a indicat ministerul într-un comunicat. "Inamicul nu şi-a atins scopul, nu a reuşit", a adăugat textul. Tot potrivit ministerului rus, armata ucraineană a efectuat această ofensivă cu şase batalioane mecanizate şi două batalioane de tancuri.

O înregistrare video postată de minister pe Telegram arată ceea ce este prezentat ca fiind vehicule blindate ucrainene filmate din aer pe cale de a fi distruse de forţele ruseşti. Autorităţile ucrainene nu au menţionat deocamdată aceste evenimente.

Kievul afirmă de luni de zile că pregăteşte o contraofensivă majoră împotriva forţelor ruseşti. Într-o înregistrare video difuzată duminică, armata ucraineană a părut să cheme soldaţii să păstreze tăcerea şi a declarat că nu va fi niciun anunţ despre începerea acestei ofensive mult aşteptate.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Rusia susţine că a respins o "ofensivă de mare amploare" ucraineană