Șampania și cartofii pai, combinația perfectă, spun specialiştii
Gustul şampaniei de calitate este scos în evidenţă nu de caviar, aşa cum se credea până acum! Cea mai bună gustare care completează în mod perfect celebra băutură acidulată o reprezintă cartofii prăjiţi.
Gustul şampaniei de calitate este scos în evidenţă nu de caviar, aşa cum se credea până acum! Cea mai bună gustare care completează în mod perfect celebra băutură acidulată o reprezintă cartofii prăjiţi. Afirmaţia este făcută chiar de specialiştii în şampanie, care susţin că acciditatea sa se armonizează perfect cu umilii cartofi pai.
La prima vedere, cartofii prăjiţi şi şampania reprezintă una dintre cele mai neobişnuite combinaţii. Asta pentru că oamenilor nici măcar nu le trece prin cap să asocieze banalele legume cu o băutură atât de sofisticată. Realitatea, însă, este cu totul alta. potrivit.
E drept, cartofii prăjiţi nu ar trebui să fie plini de ulei. Mai mult, pentru un plus de savoare, li se poate adăuga un strop de ulei de trufe. Cartofii pai nu sunt singurele gustări care se pot asocia cu şampania. Aceasta poate fi băută şi alături de bucăţele de brânză sau chiar de sardine.
Experţii în băuturi fine au dezvăluit şi ce preparate ar trebui să lipsească de la masă, atunci când bem şampanie.
Pentru cei care vor să consume şampania cu un preparat la fel de rafinat, pot opta pentru preparate din fructe de mare.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰