Meniu
Search
x

"Săptămâna fără muncă" la Moscova. Primarul a cerut angajaților să rămână acasă pentru a evita răspândirea coronavirusului

Primarul Moscovei, Serghei Sobianin a anunţat o “săptămână fără muncă” în capitala Rusiei, interval în care angajaţii din domeniile neesenţiale trebuie să stea acasă. Decizia a fost luată în contextul creşterii numărului de cazuri de coronavirus.

De Redactia Observator la 13.06.2021, 15:35

Decizia a fost luată ca urmare a situației îngrijorătoare în ceea ce privește evoluția pandemiei de coronavirus,  după ce Moscova a înregistrat peste 6.700 de cazuri de infectare într-o singură zi, cel mai mare număr de după decembrie 2020.

“În ultima săptămână situaţia cu privire la propagarea coronavirusului s-a înrăutăţit”, a precizat Sobianin, care a spus că decizia vizează toți angajații din Moscova, cu excepția angajaților din domeniile esențiale.

Restaurantele și locurile de joacă vor fi închise

Serghei Sobianin a mai anunţat închiderea zonelor de restaurante din centrele comerciale şi a locurilor de joacă. În plus, restaurantele, barurile şi cluburile vor avea interdicţie de servire a clienţilor în intervalul orar 23:00 – 06:00.

Angajatorii au fost îndemnați să treacă în regim de telemuncă cel puțin 30% dintre angajați, după încheierea "săptămânii fără muncă".

În ultimele săptămâni, în Rusia s-au înregistrat creşteri în ceea ce priveşte numărul de infectări cu coronavirus, deşi populaţia are acces fără probleme la vaccin.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » "Săptămâna fără muncă" la Moscova. Primarul a cerut angajaților să rămână acasă pentru a evita răspândirea coronavirusului