Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Sărbătoarea ardeiului iute

În Mexic e un festival mult mai iute. La propriu. Cei mai buni ardei chili au fost intinşi pe zeci de tarabe.

de Redactia Observator

la 31.05.2014 , 11:25

 În Mexic e un festival mult mai iute. La propriu. Cei mai buni ardei chili au fost intinşi pe zeci de tarabe. Iar în jurul fermierilor s-au adunat şi bucătarii. Ca să vadă toţi ce fac ardeii în bucate.

Pe terenul unei foste mânăstiri, zeci de fermieri au intins cei mai buni ardei din grădină. Iar vizitatorilor care nu s-au mulţumit doar cu privitul şi au cumpărat chili au aflat şi reţete secrete care pun în valoare gustul ardeilor.

În mexic, mojarul în care sunt pisaţi ardeii se numeşte Molcajete. Pentru prepararea sosurilor salsa oamenii folosesc şi roşii, brânză sau ciuperci în funcţie de reţetă.

Vezi și

Oamenii nu s-au îngrămădit să guste doar sosurile salsa. La fel de căutate au fost şi quesadillas, un alt preparat tradiţional mexican cu chili. Organizatorii festivalului şi-au propus să le reamintească tuturor mexicanilor cât de importante sunt proprietăţile nutritive ale acestor ardei pentru sănătate.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Aţi decis cu cine votaţi în primul tur la alegerile prezidenţiale?
Observator » Ştiri externe » Sărbătoarea ardeiului iute