Antena Meniu Search
x

Video Şase cetăţeni români blocaţi în Noua Caledonie au fost evacuaţi de autorităţile franceze şi australiene

Toţi cei șase cetăţeni români care solicitaseră sprijin pentru evacuare au părăsit Noua Caledonie, transmite, sâmbătă, Ministerul Afacerilor Externe.

de Redactia Observator

la 25.05.2024 , 20:13

MAE informează că în urma demersurilor derulate prin intermediul Consulatului General al României la Paris și al Ambasadei României la Canberra, în colaborare cu autorităţile franceze și australiene, toţi cei șase cetăţeni români care solicitaseră sprijin pentru evacuare au părăsit Noua Caledonie.

Astfel, un cetățean român a fost evacuat miercuri, 22 mai, prin intermediul unei curse aeriene organizate de către autoritățile franceze, în colaborare cu cele australiene și cele din Noua Zeelandă, cu destinația Australia. Ceilalți cinci cetățeni români au părăsit teritoriul francez de peste mări sâmbătă, 25 mai. Dintre aceștia, doi au fost evacuaţi către Australia cu o aeronavă militară aparţinând Forţelor Aeriene Australiene, ceilalţi trei fiind îmbarcaţi pe un zbor civil organizat de autorităţile franceze.

MAE a mulțumit autorităţilor franceze şi australiene pentru întregul sprijin oferit în vederea evacuării cetăţenilor români din Noua Caledonie.

Vezi și

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 3 voturi
Întrebarea zilei
Credeţi că sunt pregătite autorităţile să facă faţă codului roșu de caniculă?
Observator » Stiri externe » Şase cetăţeni români blocaţi în Noua Caledonie au fost evacuaţi de autorităţile franceze şi australiene