Antena Meniu Search
x

Galerie foto Șase morți şi 17 răniți, bilanţul unui incendiu izbucnit într-un azil de bătrâni din Spania

Şase rezidenți ai unei case de bătrâni au murit și cel puțin 17 au fost răniți într-un incendiu produs miercuri dimineața la un centru dintr-o suburbie din Valencia.

de Redactia Observator

la 19.01.2022, 18:43

Departamentul regional de pompieri din Valencia a declarat că incendiul a izbucnit marți seara la o reședință publică pentru bătrâni din orașul Moncada, la aproximativ 12 kilometri nord de Valencia. Departamentul de pompieri a declarat pe Twitter că a fost nevoie de două ore pentru a controla incendiul, potrivit VOA News.

Șeful pompierilor din Valencia, Jose Bassett, a declarat că flăcările și fumul au afectat o întreagă aripă a reședinței şi a spus că oficialii cred că incendiul a început într-o cameră de la primul etaj, unde doi rezidenți au fost găsiți morți.

Trei zile de doliu în memoria victimelor

Autorităţile spun că aproximativ 25 din cei cel puțin 70 de rezidenți ai unității au trebuit să fie salvați. Oficialii regionali din domeniul sănătății spun că cinci victime au murit la fața locului și o a șasea a murit la spital. Ei spun că în sfârșit 17 rezidenți au fost internați cu răni, doi dintre ei în stare gravă

Bassett a spus că oficialii cred că un mecanism electric defect cu un rezervor de oxigen ar fi putut declanșa incendiul, dar cauza exactă este în curs de investigare. Oficialii orașului Moncada au cerut un moment de reculegere și trei zile de doliu pentru cei care au murit în incendiu.

Președintele spaniol Pedro Sanchez a scris pe Twitter că a auzit vestea incendiului și și-a exprimat condoleanțe familiilor decedatului și îngrijorarea sa pentru răniți.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Șase morți şi 17 răniți, bilanţul unui incendiu izbucnit într-un azil de bătrâni din Spania