Antena Meniu Search
x

Foto Șase pacienți cu Covid-19 au murit după ce instalația de oxigen de la o secție ATI a cedat timp o oră, în Iordania

Șase pacienți cu Covid-19 au murit în Iordania, după ce instalația care deservea secția de terapie intensivă a spitalului din orașul As-Sat a cedat timp de o oră. Ministrul Sănătății, Nathir Obeidat, și-a dat demisia în cursul acestei zile. Panica s-a instalat la scurt timp, iar poliția a fost nevoită să înconjoare spitalul pentru a împiedica rudele bolnavilor să pătrundă înăuntru.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 13.03.2021, 15:56

Șase pacienți cu Covid-19 au murit după ce instalația de oxigen a cedat timp o oră, în Iordania
Sute de persoane au protestat în fața spitalul, chiar în timpul vizitei Regelui Abdullah II - Profimedia Images
  • Regele Iordaniei, Abdullah II bin Al-Hussein, a vizitat spitalul după tragedie

Potrivit agenției Reuters, nu se ştie momentan ce a cauzat această defecţiune în secția de anestezie și terapie intensivă a noului spital guvernamental, la vest de capitala Amman.

Premierul Bisher al-Khasawneh a ordonat o investigație rapidă pentru a clarifica circumstanțele în care a cedat sistemul de oxigenare, promițând o anchetă transparentă și completă ce va fi pusă la dispoziția publicului. Toți cei responsabili vor suporta consecințele legii, a promis oficialul, potrivit agenției naționale Petra.

Iordania se confruntă cu o creştere a infecţiilor COVID-19 atribuite în principal transmiterii rapide a variantei britanice a virusului. Iordanienii au anunţat săptămâna trecută măsuri mai stricte pentru a reduce răspândirea COVID-19 şi au reimpus un lockdown complet vinerea.

8,300 de persoane au fost depistate pozitiv cu SARS-CoV-2 doar în cursul zilei de joi. Bilanțul deceselor a ajuns la 5,224.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Șase pacienți cu Covid-19 au murit după ce instalația de oxigen de la o secție ATI a cedat timp o oră, în Iordania