Antena Meniu Search
x

Scandal sexual la Palatul Elysee. O femeie soldat acuză că a fost violată de un coleg, într-o cameră securizată

O anchetă penală a fost declanșată în urma unui presupus viol comis de un ofițer din personalul militar al președintelui francez Emmanuel Macron asupra unei femei-soldat, într-o cameră de din interiorul Palatului Elysee din Paris.

de Redactia Observator

la 12.11.2021, 18:56

Scandal la Palatul din Paris
Scandal la Palatul din Paris - Profimedia

Consilierii preşedintelui au confirmat vineri că procurorii au primit o plângere de la femeie vara trecută.Presupusul atac sexual a avut loc în urma unei petreceri zgomotoase de plecare, la care a participat președintele Macron la casa sa oficială din centrul Parisului, scrie Le Figaro.

Atacatorul, despre care se crede că a băut mult, și-ar fi atras victima în zona securizată, unde se țin în mod regulat întâlniri de comandă la nivel înalt. O sursă apropiată cazului a declarat pentru ziarul Liberation că acest lucru s-a întâmplat la 1 iulie, exact în momentul în care restricțiile legate de coronavirus erau atenuate în Franța.

„În acea seară, trei colegi plecați ai lui Emmanuel Macron au fost la petrecere. Președintele a fost acolo pentru a-și lua rămas bun de la generalul de brigadă Valéry Putz, adjunctul șefului său de stat major din iulie 2017, precum și de la unul dintre aghiotanții săi și un al treilea membru al personalului, a spus o sursă apropiată cazului.

Scandal la Palat

Pe acelaşi subiect

Macron a ținut un discurs la petrecere, la care a fost servit alcool, apoi a plecat în jurul orei 22.00. 

„Aceasta este momentul în care atmosfera părea să se încălzească”, relatează Liberation. „A fost seara târziu când ies la iveală faptele cazului, fapte care fac acum obiectul unei anchete judiciare”.

Se spune că violul a avut loc într-o parte „ultra sigură” a Palatului, unde informațiile clasificate sunt stocate și discutate în mod regulat de cei mai înalți generali ai Franței. A doua zi, soldatul a mers la o secție de poliție din apropiere de Elysee și a raportat presupusul atac. Procuratura a decis pe 12 iulie să deschidă o anchetă judiciară pentru viol.

Un purtător de cuvânt al Palatului Elysee a declarat vineri că nu va exista „niciun comentariu cu privire la cazurile legale în curs”. Dar o sursă prezidențială a spus că „se face totul pentru a o sprijini pe tânără în această încercare”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Scandal sexual la Palatul Elysee. O femeie soldat acuză că a fost violată de un coleg, într-o cameră securizată