Antena Meniu Search
x

Scandalul diplomatic ia amploare: Rusia expulzează un diplomat italian, ca represalii la o măsură similară a Italiei

Rusia a anunţat luni că expulzează un diplomat italian ca represalii la decizia Italiei de a expulza doi funcționari ruși în luna martie, pentru un caz de spionaj.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 26.04.2021, 15:00

Potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe rus, ataşatul naval la ambasada Italiei la Moscova a fost declarat ”persona non grata” şi trebuie să părăsească teritoriul Federaţiei Ruse în termen de 24 de ore, scrie AFP.

Ambasadorul italian a fost convocat la MAE rus și i s-a comunicat decizia.

Italia cataloghează decizia de expulzare drept ”neîntemeiată și incorectă”

Diplomaţia italiană a reacţionat, declarând că decizia Rusiei de a expulza un diplomat italian aflat la post la Moscova este una neîntemeiată şi incorectă.

Pe acelaşi subiect

”Am aflat cu profund regret decizia Federaţiei Ruse de a expulza ataşatul naval adjunct. Considerăm această decizie drept fără fundament şi incorectă întrucât a fost luată ca represalii la o măsură legitimă a autorităţilor italiene în apărarea propriei lor securităţi”, indică un comunicat al Ministerului de Externe italian, potrivit Agerpres.

Luni, și România a anunțat că expulzează un oficial din Ambasada Rusiei la București, acuzat de spionaj. Este vorba de Alexey Grishaev, adjunctul ataşatului militar al Ambasadei Federației Ruse la București, care a fost declarat persona non grata pe teritoriul ţării noastre.

România se alătură astfel mai multor țări europene care au expulzat mai mulți diplomați ruși în ultima perioadă. Prima țară europeană care a luat o astfel de decizie a fost Cehia, care a expulzat 18 membri ai ambasadei Rusiei la Praga, la începutul lunii aprilie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Scandalul diplomatic ia amploare: Rusia expulzează un diplomat italian, ca represalii la o măsură similară a Italiei