Antena Meniu Search
x

Galerie foto Scene ca în filmele de groază în New York, după ce orașul a fost "sufocat" de o ceață portocalie. Aerul, pe cale să devină irespirabil

Orizontul orașului New York a fost acaparat miercuri de ceață portocalie, iar calitatea aerului din oraș a anulat toate activitățile în aer liber din școlile locale. Aerul a ajuns la niveluri îngrijorătoare cauzate de fumul de la sute de incendii de vegetație din Canada.

de Redactia Observator

la 08.06.2023, 07:36

Celebra Statuie a Libertăţii şi Manhattanul au fost învăluite într-o ceaţă galben-portocalie. Incendiile din Quebec au întunecat New York-ul, la 800 km spre sud, şi coasta de est a Statelor Unite, relatează news.ro.

„Nici măcar nu poţi vedea Statuia Libertăţii”, s-a alarmat Jack Wright de pe malurile East River din Brooklyn. Fostul avocat în vârstă de 76 de ani susţine că „a încetat să mai fumeze în urmă cu 50 de ani”, dar spune că „tuşeşte” ca atunci când era fumător. Măştile anti-Covid reapar pe străzile din Manhattan, Brooklyn şi Queens.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Chiar în centrul Manhattanului, inima financiară a megalopolei, condiţiile atmosferice se înrăutăţesc de la oră la oră: o ceaţă galben-portocalie din ce în ce mai deasă în jurul zgârie-norilor şi un aer aproape irespirabil îi afectează pe angajaţii birourilor.

Pe acelaşi subiect

Începând de marţi, autorităţile oraşelor şi ale statului au crescut mesajele de alertă pentru a-i face pe new-yorkezi conştienţi de impactul brusc şi fără precedent al acestor incendii în Canada, a căror intensitate şi frecvenţă sunt legate de schimbările climatice.

Aerul devine din ce în ce mai irespirabil în unele zone

Senatorul Chuck Schumer, liderul majorităţii democrate din Senat la Washington, a spus că este „întristat să vadă că oraşul New York, care se bucură în mod tradiţional de o calitate bună a aerului, are unul dintre cele mai proaste din lume din cauza acestor incendii forestiere” în Quebec, la 800 km spre nord.

Situaţia este şi mai gravă în suburbiile mari, de lux, verzi, la nord de Bronx, de-a lungul râului Hudson, unde cerul devine galben-portocaliu-gri şi aerul este irespirabil.

Potrivit guvernatorului de stat Kathy Hochul, indicele de calitate a aerului a scăzut de la „dăunător" la „foarte dăunător” şi toate activităţile şcolare în aer liber şi extraşcolare sunt suspendate. „Nu este ziua bună pentru antrenament la maraton”, a avertizat primarul oraşului Eric Adams.

Potrivit IQAir.com, care monitorizează nivelurile de poluare din întreaga lume, indicele de calitate a aerului pentru New York a atins un record de 324 miercuri după-amiază, pe o scară de la zero la 500. Concentraţia de microparticule PM2,5 este la un nivel de peste zece ori mai mare decât standardele Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Scene ca în filmele de groază în New York, după ce orașul a fost "sufocat" de o ceață portocalie. Aerul, pe cale să devină irespirabil