Antena Meniu Search
x

Schimb de spioni între Estonia și Rusia

Un eveniment care aminteşte de vremurile Războiului Rece s-a petrecut la graniţa dintre Rusia şi Estonia.Cele două ţări au făcut un schimb de spioni la un punct de trecere a frontierei

Vezi și

Un eveniment care aminteşte de vremurile Războiului Rece s-a petrecut la graniţa dintre Rusia şi Estonia.Cele două ţări au făcut un schimb de spioni la un punct de trecere a frontierei. 

Scena pare desprinsă dintr-un film de spionaj, mai ales că şi vremea mohorâtă completează decorul. Câteva maşini cu geamurile fumurii au oprit la capetele unui pod ce leagă Estonia de Rusia. Presupuşii spioni au pornit, simultan, unul spre celălalt, escortaţi de câte un agent. S-au întâlnit la mijlocul podului, şi-au strâns mâinile şi au mers mai departe, fiecare către ţara sa. A fost finalul unor negocieri învăluite într-un secret total.

Arestarea lui Kohver a generat o vie dispută între ţara sa, membră în NATO, şi Rusia. Estonii au susţinut că el fusese răpit de pe teritoriul propriei sale ţări. Ruşii afirmau, însă, că l-au surprins, înarmat şi înzestrat cu echipament de spionaj, de partea rusă a frontierei. Avocatul său susţine că schimbul a fost programat astfel încât să amelioreze imaginea lui Vladimir Putin înaintea discursului pe care-l va rosti luni la Adunarea Generală a ONU.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Schimb de spioni între Estonia și Rusia