Antena Meniu Search
x

Şcoală sub pământ. Autorităţile din Harkov amenajează zeci de săli de clasă în stațiile de metrou, pentru a le permite copiilor să înveţe

Regiunea Harkov construiește zeci de săli de clasă în sitațiile de metrou, pentru a le permite copiilor să-și continue studiile în format fizic, după amenințarea cu rachete rusești supersonice.

de Redactia Observator

la 30.08.2023, 22:20

Şcoală, sub pământ. Autorităţile din Harkov amenajează zeci de săli de clasă în stațiile de metrou, pentru a le permite copiilor să înveţe
Şcoală, sub pământ. Autorităţile din Harkov amenajează zeci de săli de clasă în stațiile de metrou, pentru a le permite copiilor să înveţe - Twitter / @ukraine_world

Harkov, al doilea oraș ca mărime al Ucrainei, avea o populație de peste 1,4 milioane de locuitori înainte ca Rusia să invadeze Ucraina în februarie 2022. Părți ale orașului se află la mai aproximativ de 30 de kilometri de Rusia, potrivit Reuters.

După invadarea orașului, școlile din Harkov au fost închise iar copii au continuat orele online pe tot parcursul războiului. Unele rachete rusești pot ajunge în oraș în mai puțin de un minut, timp care nu este suficient pentru a ajunge din multe săli de clasă la un adăpost.

Copiii vor învăța în stațiile de metrou

Primarul Ihor Terekhov a declarat marți că 60 de săli de clasă au fost create în stațiile de metrou din Harkov înainte ca noul an școlar să înceapă. Mai bine de 1.000 de copi vor putea studia, din nou, fizic. 

"Copiii vor putea să socializeze între ei, să găsească un limbaj comun, să comunice. Susțin absolut acest lucru", a spus Iryna Loboda, mama unui elev, în fața unei stații de metrou din centrul orașului unde au fost construite săli de clasă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Şcoală sub pământ. Autorităţile din Harkov amenajează zeci de săli de clasă în stațiile de metrou, pentru a le permite copiilor să înveţe