Antena Meniu Search
x

Scoțienii reacționează violent la BREXIT: Premierul Scoției anunță că vrea un nou referendum pentru INDEPENDENȚĂ

Premierul scoţian Nicola Sturgeon a anunţat luni că va cere săptămâna viitoare Parlamentului scoţian să o autorizeze să organizeze un nou referendum pe tema independenţei Scoţiei, relatează The Associated Press şi The Guardian.

Premierul scoţian Nicola Sturgeon a anunţat luni că va cere săptămâna viitoare Parlamentului scoţian să o autorizeze să organizeze un nou referendum pe tema independenţei Scoţiei, relatează The Associated Press şi The Guardian.

Sturgeon a anunţat că va acţiona rapid pentru a le oferi alegătorilor scoţieni posibilitatea de a face din Scoţia o ţară independentă.

Ea a declarat că, până în prezent, premierul britanic Theresa May a refuzat orice compromis cu Scoţia pe tema Brexitului.

Premierul scoţian a declarat că, în opinia sa, este important ca Scoţia să ia măsuri active pentru a-şi proteja interesele, în contextul în care Regatul Unit este pregătit să-şi declanşeze ieşirea din Uniunea Europeană.

Alegătorii scoţieni au respins independenţa provinciei prin referendum, în 2014, însă Sturgeon a declarat că decizia Regatului Unit de a pleca din UE a provocat o ”schimbare sau circumstanţe materiale”.

Potrivit The Guardian, Sturgeon şi-a prezentat planul în vederea referendumului. Ea va continua să apere interesele Scoţiei în negocieri. Însă ea va acţiona, acum, pentru a se asigura că Scoţia are o opţiune la finalul procesului Brexitului. Ea a anunţat că va cere Parlamentului scoţian un vot asupra acestei iniţiative săptămâna viitoare.

Sturgeon a anunţat că detaliile noului referendum, inclusiv data, urmează să fie decisă de Scoţia.

Ea spune că referendumul este necesar să aibă loc atunci când opţiunile vor fi mai clare decât sunt acum, dar că este în continuare posibil ca Scoţia să rămână în regatul Unit.

CITEȘTE ȘI: Premierul Marii Britanii primește undă verde de la Parlament pentru a declanșa BREXITUL

Premierul scoţian estimează că rezultatul va fi mai clar, cel mai devreme, la toamnă. Sturgeon a declarat că un referendum pe tema independenţei Scoţiei ar trebui să aibă loc undeva începând din toamna lui 2018 şi până în primăvara lui 2019.

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Scoțienii reacționează violent la BREXIT: Premierul Scoției anunță că vrea un nou referendum pentru INDEPENDENȚĂ