Antena Meniu Search
x

Se răcesc relațiile ruso-germane: expluzare în masă a diplomaților. Zaharova: "Condamnăm vehement acţiunile Berlinului"

Ministerul rus de Externe a anunţat, sâmbătă, intenţia de a expulza diplomaţi germani, ca reacţie la o presupusă acţiune similară a Guvernului de la Berlin, pe fondul tensiunilor generate de invazia militară rusă în Ucraina.

de Redactia Observator

la 22.04.2023, 16:05

purtătorul de cuvânt al MAE rus Maria Zaharova
Se răcesc relațiile ruso-germane: expluzare în masă a diplomaților. Zaharova: "Condamnăm vehement acţiunile Berlinului" - Profimedia Images

"Autorităţile din Germania au decis o nouă expulzare în masă a membrilor misiunilor diplomatice ruse din Germania. Condamnăm vehement acţiunile Berlinului, care continuă să distrugă în întregime relaţiile dintre Rusia şi Germania", a declarat sâmbătă Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe de la Moscova, citată de agenţia Tass.

"Ca reacţie la acţiunile ostile ale Berlinului, partea rusă a decis să adopte o acţiune simetrică şi va expulza diplomaţi germani din Rusia, urmând să limiteze semnificativ numărul maxim al angajaţilor reprezentanţelor diplomatice germane din ţara noastră", a precizat Maria Zaharova, potrivit Mediafax.

Nu este clar dacă diplomaţii ruşi la care se referă Moscova au fost expulzaţi deja din Germania sau urmează să fie expulzaţi, notează publicaţia Süddeutsche Zeitung. Ministerul rus de Externe a precizat că ambasadorul german, Geza Andreas von Geyr, a fost informat recent despre decizia Moscovei.

Sâmbătă dimineaţă, un avion guvernamental al Rusiei a zburat de la Moscova la Berlin, pentru o misiune specială, urmând să revină peste câteva ore la Moscova, au declarat surse citate de publicaţia Die Welt.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Se răcesc relațiile ruso-germane: expluzare în masă a diplomaților. Zaharova: "Condamnăm vehement acţiunile Berlinului"