Antena Meniu Search
x

Secretul longevităţii japonezilor

Longevitatea japonezilor nu mai e de mult o necunoscută şi nici faptul că sunt cei mai puţin expuşi bolilor cardiovasculare, cancerului sau obezitaţii. Aceştia au 8 secrete, pe care le urmează cu stricteţe.

Vezi și

Longevitatea japonezilor nu mai e de mult o necunoscută şi nici faptul că sunt cei mai puţin expuşi bolilor cardiovasculare, cancerului sau obezitaţii. Aceştia au opt secrete, pe care le urmează cu stricteţe. 

De exemplu, japonezii spun: exclus desert. Sau cel puţin nu îl servesc imediat după masă. Ci la o cafea. Iar porţiile sunt mult mai mici decât la europeni. În plus, de la masă, japonezii nu se ridică niciodată cu burta plină. Iar în meniu au foarte multe legume murate. Conţinutul mare de acid lactic ajută la buna funcţionare a sistemului imunitar, spun ei. Un alt secret este chiar una dintre gustările tradiţionale. Sushi. Sursa ideală de acizi graşi omega 3, foarte importanţi pentru sănătatea creierului şi a inimii.

Tofu este şi el un aliment bogat în proteine dar şi în calciu şi magneziu. Consumat regulat, tofu întăreşte sistemul osos şi are rol antioxidant. Algele sunt şi ele benefice. Împiedică absorbţia grăsimii în organism cu până la 75%.  Dar nici mişcarea nu este de neglijat. O formă străveche de arte marţiale din China, Tai Chi, este considerată şi de japonezi ideală pentru persoanele mai în vârstă pentru că nu solicită articulaţiile. Şi bineînţeles, mersul pe jos.

Până la locul de muncă sau cu fiecare ocazie care se iveşte. Aşa că. să băgăm la cap şi să încercăm să facem şi noi la fel. Mai ales că în Japonia speranţa de viaţa este cea mai ridicată din lume.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Secretul longevităţii japonezilor