Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Joe Biden l-a numit pe Ron Klain, expert în sănătate, șef de cabinet la Casa Albă

Joe Biden priveşte spre viitor. Democratul l-a numit în fruntea viitorului cabinet pe omul care a gestionat criza Ebola în 2014 şi pandemia de gripă porcină în 2009. Cu 10 milioane de infectaţi, dintre care 1 milion doar în ultima săptămână, nu este exclus ca Biden îşi înceapă mandatul în carantină.

de Redactia Observator

la 13.11.2020 , 10:00

  • Noul șef de cabinet al lui Joe Biden este specialist în sănătate.
  • Situația pandemică în Statele Unite e tot mai gravă.
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1.

Joe Biden nu se lasă descurajat de războiul juridic iniţiat de Donald Trump care a cerut renumărarea voturilor din Georgia. Acesta a început să-şi formeze cabinetul. Numele alese reflectă priorităţile administraţiei lui. Noul șef de cabinet e specialist în sănătate.

Ron Klain, șef de cabinet Casa  Albă: "Am făcut şi am greşit deja tot ce era posibil. 60 de milioane de americani au fost infectați cu gripă porcină (H1N1) și am avut mare noroc că nu a fost unul dintre cele mai mari dezastre din istoria Americii".

Situația pandemică în Statele Unite e tot mai gravă, iar celula de criză numită de Biden ia în calcul o carantină totală între patru și șase săptămâni. În spitale numărul internărilor s-a dublat în ultima lună.  

Vezi și

Julie Watson, medic: "Cel mai mare coșmar al nostru, al medicilor și angajațiilor din sectorul medical, este că vom ajunge să avem de ales între a trata un pacient care a suferit un accident de mașină și un pacient infectat cu COVID".

Texas este primul stat american cu peste 1 milion de infecții. În El Paso, 1 din 30 de locuitori a fost testat pozitiv, iar patru camioane frigorifice ajută morgile care nu mai fac față.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Stiri externe » Joe Biden l-a numit pe Ron Klain, expert în sănătate, șef de cabinet la Casa Albă