Antena Meniu Search
x

Şeful Pentagonului a fost externat. Lloyd Austin şi-a reluat toate atribuţiile de acasă, după două zile de spitalizare

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a fost externat din spital marţi după-amiază, după ce a fost tratat pentru o problemă la vezica urinară, şi se aşteaptă să se întoarcă la Pentagon "în cursul acestei săptămâni", a anunţat Departamentul Apărării, transmite CNN.

de Redactia Observator

la 14.02.2024, 10:22

Şeful Pentagonului a fost externat. Lloyd Austin şi-a reluat toate atribuţiile de acasă, după două zile de spitalizare
Şeful Pentagonului a fost externat. Lloyd Austin şi-a reluat toate atribuţiile de acasă, după două zile de spitalizare - Profimedia Images

Austin şi-a reluat toate atribuţiile de acasă, la ora 17.00, la aproximativ 48 de ore după ce şi-a transferat pentru prima dată responsabilităţile adjunctului său, Kathleen Hicks.

Austin "se va recupera şi îşi va îndeplini atribuţiile de la distanţă de acasă pentru o perioadă înainte de a reveni la muncă la Pentagon în cursul acestei săptămâni", a precizat Pentagonul într-un comunicat.

Adjunctul secretarului de presă al Pentagonului, Sabrina Singh, a declarat mai devreme, marţi, că Austin era "în stare bună" şi că Pentagonul anticipa că va fi externat de la Walter Reed National Military Medical Center în cursul zilei.

Problema la vezica urinară care l-a spitalizat pe Austin duminică nu a avut legătură cu diagnosticul de cancer de prostată pe care l-a primit în decembrie, a precizat Singh. Medicii de la Walter Reed au spus că are legătură cu intervenţia chirurgicală pentru tratarea cancerului.

Pe acelaşi subiect

Complicaţiile de la procedură l-au trimis prima dată pe Austin la spital în ziua de Anul Nou, unde a stat două săptămâni. Cauza recentei probleme la vezica urinară a fost identificată şi a fost tratată printr-o procedură nechirurgicală luni, au declarat medicii.

Secretarul, a spus Singh, anticipează în continuare participarea şi oferirea unor remarci de deschidere la Grupul virtual de contact pentru apărare din Ucraina, care va avea loc miercuri.

Austin a fost intens criticat pentru o întârziere de câteva zile în notificarea Casei Albe cu privire la prima spitalizare, pentru care a declarat că îşi asumă întreaga responsabilitate.

Austin, internat pentru a doua oară

"Vreau să fiu cât se poate de clar: nu am gestionat corect această situaţie. Iar eu nu am gestionat corect acest lucru. Ar fi trebuit să îi spun preşedintelui despre diagnosticul meu de cancer. Ar fi trebuit, de asemenea, să le spun echipei mele şi publicului american, şi îmi asum întreaga responsabilitate", a declarat Austin la o conferinţă de presă luna aceasta. "Îmi cer scuze coechipierilor mei şi poporului american", a adăugat el.

Un oficial al administraţiei a declarat marţi pentru CNN că preşedintele Joe Biden şi Austin au vorbit la telefon marţi, iar preşedintele i-a urat "succes în recuperarea sa".

O declaraţie a medicilor lui Austin a arătat luni că Austin a fost supus "unor proceduri nechirurgicale sub anestezie generală pentru a rezolva problema vezicii sale urinare". Aceştia au adăugat că sunt de părere că va avea o "recuperare cu succes".

Ei au mai spus că Austin "se aşteaptă să se recupereze complet" în urma diagnosticului de cancer.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Şeful Pentagonului a fost externat. Lloyd Austin şi-a reluat toate atribuţiile de acasă, după două zile de spitalizare