Antena Meniu Search
x

Șeful Pentagonului și secretarul general al NATO merg în vizită la Kabul

Șeful Pentagonului, Jim Mattis, și secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, se întâlnesc miercuri la Kabul cu autoritățile afgane.

Șeful Pentagonului, Jim Mattis, și secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, se întâlnesc miercuri la Kabul cu autoritățile afgane, după anunțul privind trimiterea a 3.000 de militari americani suplimentari în Afganistan, relatează AFP, citat de Agerpres

Statele Unite, care duc în Afganistan cel mai lung război al lor, început în 2011, au în prezent 11.000 de militari și au făcut apel la NATO să sporească de asemenea forțele operațiunii Resolute Support (RS), care are în prezent peste 13.000 de militari.

Cei doi oficiali urmează să aibă întâlniri cu președintele afgan Ashraf Ghani, în contextul în care guvernul și forțele de securitate sunt supuși presiunii talibanilor și grupării Stat Islamic, care acționează în estul și în nordul țării.

Mattis și Stoltenberg se vor întâlni de asemenea cu responsabili ai operațiunii Resolute Suport, comandată de generalul american John Nicholson, la cartierul său general din capitala afgană, a anunțat RS într-un comunicat.

Mattis, care efectuează a doua vizită la Kabul după o scurtă escală la 24 aprilie, a ajuns miercuri venind din India.

După o lungă ezitare, președintele Donald Trump a dezvăluit la sfârșitul lunii august "noua strategie" pentru a susține regimul de la Kabul în fața insurgenților islamiști, spunând că o retragere ar crea un 'vid' de care ar profita 'teroriștii'.

Pentagonul a precizat ulterior că vor fi desfășurați 3.000 de militari suplimentari ca întăriri, unii dintre ei fiind deja pe drum, și a făcut apel la aliații săi din NATO să crească de asemenea numărul trupelor.

Operațiunea Resolute Support este în principal însărcinată cu formarea și consilierea forțelor afgane, care suferă pierderi enorme, în timp ce SUA desfășoară de asemenea, în paralel, operațiuni împotriva grupărilor islamiste în numele luptei împotriva terorismului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Șeful Pentagonului și secretarul general al NATO merg în vizită la Kabul