Antena Meniu Search
x

Scandal de fraudă la Moscova. Șeful unei companii care produce sisteme de navigaţie pentru programul spaţial rus, arestat

Evgheni Fomichev, şeful unei companii care produce sisteme de navigaţie pentru programul spaţial rus, a fost arestat la Moscova şi acuzat de fraudă majoră, au informat vineri agenţiile de presă de stat, relatează Agerpres.

de Redactia Observator

la 22.12.2023 , 22:48

Șeful producătorului de echipamente spațiale din Rusia, Evgheni Fomichev, arestat pentru fraudă majoră - Profimedia

Agenţia de presă TASS a citat un oficial al forţelor de aplicare a legii care a spus că Fomichev a fost arestat, interogat şi acuzat de fraudă pe scară largă, ceea ce implică o posibilă pedeapsă cu închisoarea de până la 10 ani şi o amendă de un milion de ruble (10.972 de dolari).

Potrivit TASS, Comitetul de Investigaţii al Rusiei, care se ocupă de infracţiuni grave, a cerut tribunalului Basmanny din Moscova să-l aresteze preventiv pe Fomichev pentru două luni.

Fomichev este directorul NPP Geophysics-Cosmos, o companie al cărei site afirmă că produce "dispozitive electronice optice de orientare şi navigare pentru nave spaţiale". Aproape toate navele spaţiale ruseşti folosesc echipamentul, se menţionează pe site.

Articolul continuă după reclamă

Programul spaţial al Rusiei a suferit un regres uriaş în august, când Luna-25, prima sondă lansată de Rusia spre Lună după 1976, s-a prăbuşit în urma unui incident produs în timpul unei manevre prealabile aselenizării. În urma unei investigaţii s-a constatat că accidentul a fost cauzat de o defecţiune survenită la o unitate de control de la bordul sondei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Aţi întâmpinat până acum probleme în reciclarea sticlelor, prin sistemul RetuRO?
Observator » Stiri externe » Scandal de fraudă la Moscova. Șeful unei companii care produce sisteme de navigaţie pentru programul spaţial rus, arestat