Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Şeful spionilor sud-coreeni a demisionat pe fondul tensiunilor în creştere cu Phenianul

Şeful serviciilor de informaţii din Coreea de Sud, Kim Kyou-hyun, a demisionat duminică, a informat agenţia de presă Yonhap, pe fondul tensiunilor în creştere cu Coreea de Nord din cauza programelor sale nucleare şi de rachete balistice, scrie Agerpres.

de Redactia Observator

la 26.11.2023 , 14:16

Şeful spionilor sud-coreeni a demisionat pe fondul tensiunilor în creştere cu Phenianul
Şeful spionilor sud-coreeni a demisionat pe fondul tensiunilor în creştere cu Phenianul - Profimedia Images

Preşedintele sud-coreean Yoon Suk Yeol a acceptat demisia lui Kim Kyou-hyun, directorul Serviciului Naţional de Informaţii (NIS), potrivit Yonhap, care nu a oferit detalii. Alţi doi importanţi oficiali NIS au demisionat şi ei, a precizat agenţia.

Aceste demisii par să aibă legătură cu problemele de management care afectează agenţia încă din iunie, au estimat mass-media locale.

Anunţul survine în momentul în care Coreea de Nord îşi accelerează dezvoltarea programelor sale de armament. Phenianul a reuşit la începutul acestei săptămâni să plaseze pe orbită primul său satelit militar de spionaj.

Articolul continuă după reclamă

Kim Kyou-hyun, un diplomat de carieră care a fost consilier adjunct pentru securitate naţională, a fost numit în mai 2022 director al NIS după ce preşedintele Yoon Suk Yeol a preluat puterea.

Potrivit biroului prezidenţial citat de Yonhap, Kim a acţionat pentru "restaurarea reputaţiei NIS ca principală agenţie de informaţii şi securitate a ţării" în perioada care a urmat instalării noului guvern sud-coreean.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Stiri externe » Şeful spionilor sud-coreeni a demisionat pe fondul tensiunilor în creştere cu Phenianul