Antena Meniu Search
x

Şeful spionilor sud-coreeni a demisionat pe fondul tensiunilor în creştere cu Phenianul

Şeful serviciilor de informaţii din Coreea de Sud, Kim Kyou-hyun, a demisionat duminică, a informat agenţia de presă Yonhap, pe fondul tensiunilor în creştere cu Coreea de Nord din cauza programelor sale nucleare şi de rachete balistice, scrie Agerpres.

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 26.11.2023, 14:16

Şeful spionilor sud-coreeni a demisionat pe fondul tensiunilor în creştere cu Phenianul
Şeful spionilor sud-coreeni a demisionat pe fondul tensiunilor în creştere cu Phenianul - Profimedia Images

Preşedintele sud-coreean Yoon Suk Yeol a acceptat demisia lui Kim Kyou-hyun, directorul Serviciului Naţional de Informaţii (NIS), potrivit Yonhap, care nu a oferit detalii. Alţi doi importanţi oficiali NIS au demisionat şi ei, a precizat agenţia.

Aceste demisii par să aibă legătură cu problemele de management care afectează agenţia încă din iunie, au estimat mass-media locale.

Anunţul survine în momentul în care Coreea de Nord îşi accelerează dezvoltarea programelor sale de armament. Phenianul a reuşit la începutul acestei săptămâni să plaseze pe orbită primul său satelit militar de spionaj.

Kim Kyou-hyun, un diplomat de carieră care a fost consilier adjunct pentru securitate naţională, a fost numit în mai 2022 director al NIS după ce preşedintele Yoon Suk Yeol a preluat puterea.

Potrivit biroului prezidenţial citat de Yonhap, Kim a acţionat pentru "restaurarea reputaţiei NIS ca principală agenţie de informaţii şi securitate a ţării" în perioada care a urmat instalării noului guvern sud-coreean.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi se par deplasate unele declaraţii ale Înaltpreasfinţitului Teodosie?

Observator » Stiri externe » Şeful spionilor sud-coreeni a demisionat pe fondul tensiunilor în creştere cu Phenianul