Antena Meniu Search
x

Șeful unui ziar din Hong Kong riscă închisoare pe viață după ce s-a opus regimului de la Beijing

La Hong Kong va începe luni un proces privind securitatea națională, în care Jimmy Lai, fervent critic al Chinei, închis, de altfel, riscă închisoarea pe viață sub acuzația că a colaborat cu forțe străine. Guvernul american a cerut în mod repetat eliberarea lui Lai.

de Redactia Observator

la 15.12.2023, 14:26

Șeful unui ziar din Hong Kong riscă închisoare pe viață după ce s-a opus regimului de la Beijing
- Profimedia - imagine ilustrativă

La Hong Kong va începe luni un proces privind securitatea națională în care Jimmy Lai, fervent critic al Chinei, închis, de altfel, riscă închisoarea pe viață sub acuzația că a colaborat cu forțe străine, inclusiv cu Statele Unite, scrie Reuters, citată de Mediafax. Jimmy Lai, în vârstă de 76 de ani, fondatorul ziarului pro-democrație Apple Daily, este unul dintre cei mai proeminenți critici din Hong Kong ai conducerii Partidului Comunist Chinez.

Lai ispășește o pedeapsă de 5 ani și 9 luni de închisoare

Lai ispășește o pedeapsă de 5 ani și 9 luni de închisoare pentru o condamnare pentru fraudă în legătură cu o dispută privind închirierea ziarului său. "Orice discuție despre justiție ar fi o farsă", a declarat pentru Reuters Sebastien Lai, unul dintre fiii săi, de la Londra, unde s-a întâlnit recent cu ministrul britanic de externe David Cameron. "Toată lumea știe că va fi un proces-spectacol".

În altă ordine de idei guvernul american a cerut în mod repetat eliberarea lui Lai, spunând că acest caz este motivat politic. Procesul are loc în contextul în care Hong Kong-ul se pregătește să promulge anul viitor o nouă serie de legi privind securitatea națională, cunoscute sub numele de articolul 23, care vor întări și mai mult controlul Chinei și vor include o legislație împotriva spionajului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Copilul dumneavoastră a fost victima bullying-ului?

Observator » Stiri externe » Șeful unui ziar din Hong Kong riscă închisoare pe viață după ce s-a opus regimului de la Beijing