Antena Meniu Search
x

Separatiştii proruşi RETRAG ARTILERIA din estul Ucrainei!

Rebelii proruşi au anunţat că au început retragerea artileriei din estul Ucrainei, în zonele din care s-a retras şi armata ucraineană

Rebelii proruşi au anunţat că au început retragerea artileriei din estul Ucrainei, în zonele din care s-a retras şi armata ucraineană

"Ne-am retras artileria din zonele în care forţele guvernamentale ucrainene au făcut acelaşi lucru. În zonele de unde artileria ucraineană nu s-a retras, nu ne-am retras nici noi. Acest lucru se referă la tunurile de artilerie cu un calibru mai mare de 100 de milimetri", a declarat pentru agenţia de presă rusă Interfax Aleksandr Zaharcenko, "premierul" Republicii Populare Doneţk, autoproclamată de separatişti, conform Mediafax.

Un document semnat sâmbătă la Minsk prevede un plan de pace în nouă puncte pentru a pune capăt conflictului dintre rebelii proruşi şi forţele guvernamentale ucrainene care durează de cinci luni în estul Ucrainei.

Acesta prevedea înfiinţarea unei zone tampon cu o lăţime de 30 de kilometri de-a lungul liniei de front şi retragerea artileriei grele de către cele două tabere, îngheţând virtual conflicul în poziţiile actuale ale beligeranţilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Separatiştii proruşi RETRAG ARTILERIA din estul Ucrainei!