Antena Meniu Search
x

Video Serbia, de partea Rusiei. Nu impune sancţiuni Moscovei, sperând că va obţine gaze ruseşti mai ieftine

Preşedintele Serbiei calcă pe urmele premierului Ungariei şi insistă să se poziţioneze de partea Rusiei! Alexandar Vucici speră că, prin faptul că nu impune sancţiuni Moscovei, va obţine gaze ruseşti în condiţii mult mai avantajoase comparativ cu alte state europene. 

de Redactia Observator

la 20.04.2022, 09:47

Sursa foto: Profimedia Vezi și

Preşedintele Serbiei este conştient de faptul că decizia luată va costa scump statul, dar vine cu un argument. Alexandar Vucici aminteşte că Rusia a sprijinit integritatea ţării sale, în consecinţă nu poate să îi aplice nicio interdicţie.

Serbia nu vrea în NATO

Preşedintele Serbiei a anunţat că, la finalul acestei luni, va prezenta sistemul de rachete aer-sol livrat de China. Vucici a menţionat că respectă NATO, dar nu vrea să intre în Alianţa Nord-Atlantică.

Statele Unite i-au atras atenţia că drumul pe care a pornit ar putea să nu fie unul avantajos.

Cris Murphy, senator democrat al SUA pentru Connecticut: Înțelegem că Serbia are o lungă istorie culturală și economică cu Rusia. Dar acesta este un moment în care există un risc major dacă noi, în calitate de comunitate democratică, nu transmitem un mesaj unit asupra consecințelor comportamentului Rusiei în Ucraina. Dacă Serbia intenționează să fie membră a Uniunii Europene, atunci probabil că nu este în interesul său, pe termen lung, să aibă o relație de securitate cu China.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Serbia, de partea Rusiei. Nu impune sancţiuni Moscovei, sperând că va obţine gaze ruseşti mai ieftine