Antena Meniu Search
x

Video Singurul stat din lume situat în toate cele 4 emisfere, primul care a trecut în noul an

În vreme ce noi mai avem câteva ore până să ciocnim paharele cu şampanie, cel mai mare stat, ca întindere, din Oceania şi singurul situat în toate cele 4 emisfere ale lumii, a intrat deja în 2023! Kiribati, acolo unde locuitorii trăiesc după cel mai îndepărtat fus orar din lume, este prima ţară de pe Glob care intră în noul an. Şi alte popoare sărbătoresc chiar acum trecerea în 2023.

de Redactia Observator

la 31.12.2022, 14:08

Vezi și

Samoa și Kiribati din Pacific au fost primele care au salutat anul 2023. Noua Zeelandă a fost următoarea, o oră mai târziu. Samoa este întotdeauna prima țară care începe anul nou. Samoa Americană, vecina sa aflată la doar 101 mile distanță, trebuie să aștepte o zi întreagă, relatează CNN.

Există 39 de ore locale diferite în uz - inclusiv două care sunt cu peste 12 ore înaintea UTC - ceea ce înseamnă că este nevoie de 26 de ore pentru ca întreaga lume să intre în Anul Nou. Noua Zeelandă este urmată de Australia, Japonia, Coreea de Nord și de Sud, China, Malaezia, Singapore și Hong Kong, relatează Tanjug. Samoa Americană, Hawaii și Insulele Howland vor fi ultimele care vor întâmpina Anul Nou.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Singurul stat din lume situat în toate cele 4 emisfere, primul care a trecut în noul an