Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Războiul din Siria a provocat o nouă tragedie. Un pilot rus a murit, după ce avionul în care se afla a fost doborât

Un pilot rus a murit, după ce avionul de vânătoare în care se afla a fost doborât de rebelii sirieni. Militarul a reuşit să se catapulteze, dar a fost capturat

de Redactia Observator

la 04.02.2018 , 23:43

Un pilot rus a murit, după ce avionul de vânătoare în care se afla a fost doborât de rebelii sirieni. Militarul a reuşit să se catapulteze, dar a fost capturat şi omorât. Militanţii de la sol s-au filmat apoi lângă trupul pilotului. O grupare islamistă ce are legături cu al-Qaida a revendicat atacul asupra aeronavei.

În doar şapte secunde, pilotul aflat în misiune se catapultează şi sare cu paraşuta din aeronava lovită de o rachetă. Imagini dramatice postate pe Twitter arată avionul de tip Suhoi-25 prăbuşit în provincia Idlib. 

Militanţii sirieni au ajuns imediat la resturile aeronavei, împrăştiate pe un câmp. Pilotul rus ar fi încercat să-şi folosească arma, înainte de a fi încercuit de rebeli, dar a fost împuşcat mortal. Considerat un trofeu, cadavrul militarului este filmat şi fotografiat de bărbaţi înarmaţi.  

Vezi și

La doar câteva ore după doborârea avionului de vânătoare, aviaţia rusă a efectuat zeci de bombardamente asupra provinciei Idlib.

Avionul rusesc a fost doborât într-o localitate controlată de rebeli, pe care trupele guvernamentale încearcă să o ocupe cu sprijin aerian din partea Rusiei, aliat cheie al preşedintelui Bashar al-Assad. Armata siriană a lansat, la sfârşitul anului 2017, o ofensivă majoră în provincia Idlib. În zonă sunt active şi grupări care au legături cu reţeaua teroristă al-Qaida. Războiul civil din Siria intră în al optulea an. A făcut până acum sute de mii de victime, iar 11 milioane de oameni au devenit refugiaţi. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Credeţi că autoritățile fac suficient pentru a preveni violențele dintre clanurile interlope din Capitală?
Observator » Ştiri externe » Războiul din Siria a provocat o nouă tragedie. Un pilot rus a murit, după ce avionul în care se afla a fost doborât