Antena Meniu Search
x

Siria: Cel puțin 39 de civili și 14 jihadiști, uciși de la începutul raidurilor aeriene ruse

Cel puțin 39 de civili, printre care opt copii și opt femei, au fost uciși în raidurile aeriene ruse din Siria în ultimele patru zile, a informat sâmbătă Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO)

Cel puțin 39 de civili, printre care opt copii și opt femei, au fost uciși în raidurile aeriene ruse din Siria în ultimele patru zile, a informat sâmbătă Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO)

Organizația neguvernamentală a mai informat că au fost uciși 14 jihadiști — 12 din gruparea jihadistă Statul Islamic, în apropiere de orașul Raqqa (est), și doi din Frontul Al-Nusra, aripa siriană a grupării teroriste Al-Qaida. Directorul OSDO, Rami Abdul Rahman, a spus că datele includ doar victimele care au fost verificate.

Ministerul Apărării din Rusia a anunțat că forțele aeriene ruse au realizat peste 20 de raiduri aeriene deasupra Siriei în ultimele 24 de ore și au lovit nouă poziții ale Statului Islamic. Un oficial din Ministerul Apărării rus, Igor Konașenkov, a declarat că la raiduri au participat avioane de tip Su-34 și Su-24M. Konașenkov a anunțat că un avion Su-34 a distrus un post de comandă terorist și un buncăr subteran în care se aflau explozibili și arme, în zona Raqqa.

El a mai spus că un bombardier al forțelor aeriene ruse a lovit o tabără a grupării Statul Islamic și a distrus cu o bombă de tip KAB-500 șapte piese de echipament militar greu, un depozit de arme și o fortificație teroristă.

"Acestea și alte mijloace extrem de precise de atac au fost folosite în ultimele zile pentru a lovi poziții ale teroriștilor din Statul Islamic: posturi de comandă, depozite de armament și produse petroliere, ateliere în care se produc armele teroriștilor sinucigași", a spus Konașenkov.

La rândul său, coaliția internațională coordonată de SUA a anunțat că a efectuat vineri 27 de raiduri aeriene în Irak și Siria, vizându-i pe teroriștii din Statul Islamic, 17 atacuri având loc pe teritoriul irakian, dintre care șase s-au concentrat în jurul orașului Ramadi. În total, opt zone au fost vizate, fiind lovite unități tactice, poziții de luptă și depozite de armament ale Statului Islamic. În Siria, coaliția internațională a efectuat 10 raiduri asupra a cinci orașe, vizând ținte similare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Siria: Cel puțin 39 de civili și 14 jihadiști, uciși de la începutul raidurilor aeriene ruse