Antena Meniu Search
x

Video Situaţie fără precendent la Vatican, după moartea Papei Benedict, supranumit Rotweillerul lui Dumnezeu

Papa Benedict, supranumit Rotweillerul lui Dumnezeu, care a abdicat în timpul mandatului, a părăsit această lume la vârsta de 95 de ani. Funeraliile vor avea loc joi, în Piața Sfântul Petru de la Vatican. Este prima dată în istorie când un papă va asista la înmormântarea predecesorului său. 

de Redactia Observator

la 31.12.2022, 20:44

Vezi și

Papa Benedict s-a stins la Mănăstirea Mater Ecclesiae de la Vatican. Locuia acolo din 2013, de când a demisionat. În ultimii ani devenise din ce în ce mai fragil şi îşi dedica fiecare zi rugăciunii şi meditaţiei. În public ieşea doar de ziua lui. Dispariţia sa aduce o situaţie fără precendent la Vatican, acolo unde Papa în funcţie Francisc trebuie să organizeze acum funeraliile papei emerit. 

Matteo Bruni, directorul Biroului de presă al Sfântului Scaun: Funeraliile vor avea loc joi, săptămâna viitoare, pe 5 ianuarie, la ora 9.30 în Piața Sf. Petru, și vor fi prezidate de Papa Francisc. 

Papa Francisc: Să-i cerem Domnului să-l mângâie și să-l susțină în această mărturie de iubire față de Biserică până la capăt.

Credincioşii s-au adunat în Piaţa Sfântul Petru din Vatican pentru a-şi lua ramas-bun de la Papa Bendict

Pe acelaşi subiect

Mădălina Iacob, reporter Observator: În toate bisericile romano-catolice se vor face celebrări pentru odihnă veşnică a Papei Benedict al XVI-lea. Inclusiv în noaptea de Revelion, toți episcopii din România vor include și intenţia de rugăciune pentru Papa Emerit. Iar acest lucru se va repeta la fiecare Sfânta Liturghie până în ziua funeraliilor de la Vatican. 

Francisc Doboș, preot romano-catolic: E o perioadă de doliu pentru Biserică. O celebrare cu demnitate, cu simplitate, care iese din protocolul obşinuit, când moare un Papă. Ne aşteptam să fie invitaţi de la şefi de stat, la reprezentaţii bisericilor, în mod special la oamenii care au fost păstoriți, oamenii simpli. Voi fi și eu prezent. 

Joseph Ratzinger a fost ales Papă în aprilie 2005 şi i-a urmat lui Ioan Paul al II-lea. Mărturisea unor pelerină că nu şi-a dorit această demnitate - în copilărie se visa bibliotecar.

Papa Benedict: Cu o convingere profundă, m-am rugat la Dumnezeu: „Te rog! Nu-mi face asta!“. Ai la dispoziţie oameni mai tineri şi mai buni decât mine care pot face faţă mai bine acestei provocări. 

Lider conservator şi intransigent, Papa Benedict a fost supranumit „Rottweilerul lui Dumnezeu"

Nu a îngăduit schimbarea dogmelor legate de avort, homosexualitate şi eutanasia. Papa Bendict a stârnit nemulţumiri şi în rândul altor confesiuni. A sugerat că islamul este inerent violent şi i-a înfuriat pe evrei - a reabilitat o personalitate care nega Holocaustul. A fost, însă, respectat de credincioşi.

La câţiva ani după abdicare, Papa Benedict a fost acuzat că a muşamalizat scandalurile de pedofilie din Biserica Catolică, pe vremea când era arhiepiscop de Munchen. Dedicaţia pe care o scria frecvent pe volumele sale era, însă: „Adevărul ajunge să stăpânească prin propria putere“.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Situaţie fără precendent la Vatican, după moartea Papei Benedict, supranumit Rotweillerul lui Dumnezeu