Antena Meniu Search
x

"Slava Ukraini! Sancţiunile împotriva Rusiei rămân", a anunțat Ursula von der Leyen, îmbrăcată în culorile drapelului ucrainean

Sancţiunile împotriva Rusiei rămân în continuare, a anunțat șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în cadrul discursului privind starea Uniunii rostit în Parlamentul European. Anunţul a fost făcut în şedinţa la care este prezentă şi prima doamnă a Ucrainei, Olena Zelenska. Îmbrăcată în galben și albastru, culorile steagului Ucrainei, Von der Leyen a anunțat că miercuri se va deplasa la Kiev, unde va discuta cu preşedintele Zelenski despre integrarea Ucrainei pe piaţa unică a UE.

de Redactia Observator

la 14.09.2022, 14:14

Șefa CE va merge astăzi la Kiev
Șefa CE va merge astăzi la Kiev - Profimedia Images

”Vreau să spun foarte clar: sancţiunile rămân în continuare. Este momentul să fim în continuare hotărâţi şi nu să facem concesii. Şi acelaşi lucru este valabil şi în ceea ce priveşte susţinerea noastră financiară pentru Ucraina. (...) Vom fi alături de ei pe termen lung”, a declarat Ursula von der Leyen, în plenul Parlamentului European, în prezența Olenei Zelenska.

Adresându-se primei doamne a Ucrainei, Von der Leyen a transmis: „A fost nevoie de un curaj imens pentru a rezista cruzimii lui Putin, dar aţi găsit acest curaj şi s-a ridicat o naţiune de eroi”, amintind că preşedintele Volodimir Zelenski este cel care a rămas la Kiev conducând rezistenţa în faţa agresiunii. 

„Aţi dat o voce poporului pe scena globală şi ne-aţi dat curaj tuturor şi de aceea astăzi vrem să vă mulţumim, şi tuturor ucrainenilor! Glorie unei ţări de erou europeni! Solidaritatea Europei cu Ucraina va rămâne nezdruncinată şi de acum înainte”, a mai spus ea.

Von der Leyen: Victimele inocente ale acestui război vor rămâne în memoria noastră

„Astăzi, curajul are un nume. Acest nume este Ucraina. Curajul are un chip şi acest chip este chipul tuturor bărbaţilor şi femeilor din Ucraina care rezistă în faţa agresiunii Rusiei. (...) Am văzut în ultimele zile că acest curaj dă rezultate”, a spus preşedinta Uniunii Europene. 

Aceasta a vorbit despre sutele de familii ucrainene care şi-au pierdut copiii în război şi „pentru care războiul nu se va termina niciodată”, ea susţinând că „victimele inocente ale acestui război vor rămâne în memoria noastră”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » "Slava Ukraini! Sancţiunile împotriva Rusiei rămân", a anunțat Ursula von der Leyen, îmbrăcată în culorile drapelului ucrainean